Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, treflis er kanskje pent, men egner seg nok best som jordforbedring

Svar til Solfrid Rui Slettebakken: «La oss beholde naturopplevelsen på den nye stien rundt Kalstadtjenna»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du påpeker at det er viktig at stier som skal gjøres universell utformet, får et alternativ dekke til grus, da mener du at treflis er et godt alternativ, og at dekket på stien får et naturnært dekke som mulig.

For det første så blir det ikke brukt grus på stiene. Grus er et vidt begrep. Det fins blant annet størrelser fra sand som det fineste, via subus og singel og så pukk. Det blir for det meste brukt subus som er finknust stein, og som har den fine egenskapen at den «pakker seg» (komprimeres) og blir et hard og godt egnet slitedekke på stiene både for gående og funksjonshemmede (universell utforming). Jeg kan ikke si at jeg plages med at det «knaser i grus» slik at jeg ikke kan høre fuglesang og dyreliv, når jeg ferdes langs ved «Tjenna», Frydensborg, Studsdalen eller Jomfruland i så måte.

LES OGSÅ: La oss beholde naturopplevelsen på den nye stien rundt Kalstadtjenna

Litt rart at du og ditt Venstre i et kommunestyremøte går inn for at stiene skal ha treflis som slite-/toppdekke? Treflis er et lite egnet dekke, da det er meget lett i vekt og en vindfull dag, lett blåses vekk fra stien, og ved første regnskyll flyter vekk fra stien! Treflis er heller ikke noe godt underlag for rullestoler.

Ja, treflis er kanskje pent, men egner seg nok best som jordforbedring i parker, skråninger og bed.

Nei, stille stier får du best med subus som brukes i alle stiene i kommunen, og dette er jo også et naturnært produkt. Dette er også det veidekket som krever minst vedlikehold, og det er også et viktig punkt.

Hadde bare kommunens Vei og Park Etat gjort stiene med avrundet veilegeme, så hadde vannet rent langs begge sider av stien istedenfor midt i stien som igjen medfører at veilegemet vaskes bort, men det er en annen sak.

Jan Ivar Heinich Johannessen

Kommentarer til denne saken