Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tittelen «innesperret» er hentet fra en klaustrofobisk islandsk krim som gikk på NRK for noen år tilbake. Et sted på Sagaøya, som på grunn av snø, vind og is ble fullstendig isolert fra omverdenen, skjedde det dramatiske ting.

Noen sammenlikning med det som skjedde i et lite samfunn på Island og pandemien, som har rammet en hel verden, er det ikke.

At mange, svært mange, har følt seg isolert og innesperret siden koronaen traff Norge for snart ett år siden, er det ingen tvil om. Det aller verste for mange har vært uvissheten om hvor lenge dette vil vare, før man kan ta tilbake en hverdag som er litt mer normal.

Selv ser jeg fram til at jeg kan bli vaksinert. Slik pandemien har utviklet seg, så bør «alle» vaksinere seg, både med tanke på seg selv, og ikke minst alle andre. Det finnes dessverre flere konspirasjonsteorier om koronavaksinen, blant annet at noen vaksiner inneholder en ørliten chip, som onde krefter kan spore.

Flere ulike teorier om vaksiner har spredt seg opp gjennom årene. Blant annen om vaksinen mot meslinger, en sykdom som nærmest var utryddet, men som nå dukker opp igjen på grunn av skepsisen. Skal samtidig ikke stikke under stol at vaksinen mot svineinfluensaen hadde alvorlige bivirkninger på noen.

Koronaen er ikke over, derfor er det viktig at vi lytter til regjeringsråd og pålegg om å holde avstand, vaske hendene og ikke samles for mange på ett sted. Kanskje flere bør bruke munnbind, selv på steder dette ikke er påbudt. I Kragerø var bruken av munnbind på vei oppover, nå ser det ut til at den er på vei nedover.

Er vi fortsatt flinke, kan vi forhåpentligvis se fram til en normal sommer og høst.