Eiendommen har vært i Magne-familiens eie siden 1927. Nå skal den selges med en prisantydning på 22 millioner. Problemet er bare det at ingen tør å by på eiendommen, som han selv omtaler som en ferieperle av de sjeldne.

- Ikke mye som er lov

Per i dag er Lille Røsholmen trukket fra markedet. Eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen fra DNB Eiendom har hatt flere interessenter, men ingen våger å legge inn bud da det ennå er usikkert hva som er lov til å gjøre med bygningsmassen fra 1700-tallet.

Magne tar likevel det hele med knusende ro.

– Det er jo sånn med kommunen at de er så restriktive i forhold til bygging i strandsonen, og når det er snakk om et gammelt sted, er det ikke mye som er lov. Eiendommen er bevaringsverdig og dermed går det litt på skjønn i forhold til hva som er lov å gjøre. Og det er jo det alle lurer på; «hva kan vi gjøre her?» spør folk, forteller Magne, som sier det likevel ikke er noen hast med å få solgt eiendommen.

– Jeg har ikke noe sprengbehov for noe penger, så det går greit.

Ingen tør å by

Trønderen forteller at de vurderer å engasjere en arkitekt for å se på mulighetene for oppgraderinger.

– Det er nok det som må til. Vi må engasjere en arkitekt og sette i gang et byggeprosjekt. Det har vært mye fram og tilbake med kommunen, uten å få noe svar på hva som er lov å gjøre der ute.

– Så det er ingen som har turt å by på eiendommen?

– Nei, det er jo det som skjer på grunn av at vi ikke får noe skikkelig svar. Men vi får se litt an og se om vi kan få lagt det ut til neste år igjen. Sånn som det står nå vil det stå og råtne på rot, og det er jo trist, avslutter Odd Harald Magne.

Råteskader og borebilleangrep

Eiendomsmegler Tom Didrik Eriksen bekrefter at folk ikke tør å legge inn bud.

– Det er rett og slett mange som gjerne vil kjøpe og hadde vært klar for å bruke flere millioner på å sette stedet i stand, men hva hjelper det med penger når du ikke får gjort noe? spør Eriksen.

Han er lettere fortvilet over kommunens behandling av saken.

– De sier omtrent nei til alt. Til og med sa de nei til å fjerne gulvet mellom første og andre etasje for å få takhøyde tilsvarende nåtidens standard. Her er det råteskader og her er det borebilleangrep. Det står i tilstandsrapporten og er ingen hemmelighet, men likevel får man nei til å gjøre noe, sier Eriksen, som synes det er trist at eiendommen skal stå å forfalle.

– Ingen tror det er mulig å få gjort noe der, og verken riksantikvar, arkitekt, fylke eller kommune er særlig positive. Men det er jo veldig rart når du ser mange av de andre eiendommene rett i nærheten, hvor det er gjort store inngrep med svømmebasseng og voldsomme greier. Det er ganske utrolig hva noen får lov til. Og her på Røsholmen skal det stå og råtne. Det er jo underlig, avslutter Tom Didrik Eriksen.