Som 18 åring fikk Inge Jakobsen tak i en eldre utgave av en av Tor Jonssons bøker. Den boken, sammen med barneversboken til Inger Hagerup, som moren til Jakobsen hadde, var starten på hans kjærlighet til litteratur og dikt.

Han har bestandig vært interessert i andre verdenskrig, og da spesielt i flygere. Hans kjærlighet for flygere kan man se på forsiden av boken, og i innholdet av boken.

– Jeg fant bildet i en reportasje av Illustrert Vitenskap om flygere fra andre verdenskrig, og tok bildet med mobilen, forteller Jakobsen.

Dette bildet landet på forsiden av boken hans, som har fått navnet "Sementerte Bevegelser". Det var etter at han hadde lest boken "Over og ut" av Roald Dahl, at han tenkte at det sikkert ikke hadde blitt skrevet så mye dikt om dette temaet. Slik ble boken hans født.

Jakobsen fikk hjelp fra Tekstuniverset, og spesielt Jorunn Greiff Solli. De møttes i 2009 på et kurs, og ble venner etter dette, hvor begge anbefalte bøker til hverandre. Det var hun som tilbød ham hjelp med å gi ut boken.

– Man er i en slags limbotilværelse

Opplevelsen med å skrive har vært som å være i limbo, forteller Jakobsen.

– Det er vanskelig å komme inn på. Det er mye å tenke og skrive, og man er i en slags limbotilværelse. Man går på bussen, og tenker på en setning, som man da putter inn i noe gammelt som man har skrevet, sier han.

Jakobsen har fått god hjelp underveis, blant annet av forfatteren Helge Rykkja, som nylig gikk bort. Prosessen med å skrive boken har pågått i tre-fire år, og han har hatt noen personer rundt seg som har lest boken og som har gitt tilbakemeldinger underveis.

Temaene i diktene hans er alt fra liv og død, og fra det små dagligdagse til det ekstreme.

– Jeg ble også påvirket av en dokumentar jeg så om droneflygere fra USA, som kunne slippe bomber med dronene, forteller Jakobsen.

– Jo mer man holder på med språkarbeid, jo mer forstår man andre

For Jakobsen er det viktig å vise at han holder på med ting selv om han til daglig er trygdet.

– Det er veldig fint å ha kunne gjort dette, og det er så godt å klare det når man har en hjerneskade, som nesten jobber mot en selv, og bevise at man får til noe som andre vil lese, forteller Jakobsen.

Jakobsen forteller at jo mer han har holdt på med språkarbeid, jo mer har han fått forståelse for andre mennesker.

– Det er jo det alle vil, ikke bare forstå seg selv, men også andre, sier Jakobsen.

Jakobsen vil gjerne skrive mer, men da bare om det er meningsfylt for andre. Til andre der ute som har en liten poet i seg, kunne han komme med noen tips:

– Sett av tid å skrive, selv om du ikke har funnet formen du vil ennå. Det er veldig mange som driver med selvsensur, avslutter han.