Gå til sidens hovedinnhold

Ilona i bokform

INNSENDT ARTIKKEL:

«Du skulle vært i bokform, du, Ilona» sa Alf Cranner ofte når han gikk forbi Ilona Burakas flotte papirinstallasjoner rundt i byen vår. Nå er drømmen hans gått i oppfyllelse.

Ilona Buraka er utdannet både arkitekt og dukkemaker fra Riga. Hun har spilt figurteater i mange år, og holder både kurs, utstillinger og forestillinger med sine fantastiske, poetiske miniatyrunivers.

Lørdag kom boken «Form og frihet, nyskapning og tradisjon» ut. Den ble lansert av Fossekleiva Kultursenter i Berger. Her har det vært arrangert en internasjonal figurteaterfestival i fem år, med kompanier fra hele verden. Buraka har gjestet festivalen flere ganger med både kurs, forestilling og utstilling.

«Ilonas verden» heter bidraget om Ilona Buraka som er skrevet av Katja Aarflot. Artikkelen handler om Kragerø, og hvordan Buraka har latt seg inspirere av livet i denne lille byen til sine figurer. Theodor Kittelsen har også vært en viktig inspirasjonskilde for dukkemakeren.

Buraka er en av ti figurteaterkunstnere internasjonalt som er valgt til å bli med i boken som omhandler figurteater i Norge og i verden for øvrig. Figurteater er en kunstform som inneholder både dans, mime, teater, billedkunst, tekst og drama.

Boken er å finne i Kystbokhandelen.

Kommentarer til denne saken