Gå til sidens hovedinnhold

Ida Christine Ahlgren Hødnebø: – Overraskende bare å bli nominert

Det er mange som jobber for et levende tilflyttingsmiljø på Levangsheia. Men den som kanskje har arbeidet hardest de siste årene er småbarnsmoren Ida Christine Ahlgren Hødnebø (35). Nå er hun nominert til Ildsjelprisen 2020.

– Bare å bli nominert kom som en store overraskelse. Det er mange som har holdt på med dette mye lengre enn meg. Det er en voldsom anerkjennelse for hva vi har gjort. Men jeg har kanskje vært den som har vært mest synlig de siste årene, sier Ida Christine Ahlgren Hødnebø, og legger til:

– Vi er mange som jobber sammen og det er mange skjulte ildsjeler her. Det er mange ja-mennesker her ute, men jeg er kanskje den som har gått i bresjen og ropt høyest, men det er ikke nødvendigvis den som har gjort mest.

Engasjert

Ida Christine og hennes medhjelpere jobber hardt for å beholde omsorgsboligene, barnehagen og skolen på Levangsheia og Stabbestad. Dette er alle lokale sentrum hvert på sitt vis.

– Men de tre hører sammen understreker Ida Christine.

Småbarnsmoren vokste opp på Levangsheia men flyttet til byen da hun var 14 år, senere reiste hun ut for å ta videre utdannelse. I voksen alder kom hun tilbake og overtok eiendommen til besteforeldrene sine på Kartmyr. Siden har hun blitt der og sett barna sine vokse til. Ida er et ja-menneske og for to år siden ble hun valgt som leder av idrettslaget i bygda. Der går hun i bresjen både for det praktiske og det teoretiske.

Store ting

– Vi har fått til mange ting, og det som står på programmet nå er en stor aktivitetspark. Ellers skal fotballbanen oppgraderes. Vi har mange planer for anlegget her, sier hun.

Ahlgren Hødnebø var også veldig aktiv for å få etablert en sykkelsti på «heia». Det klarte man sammen med Kragerø resort og prosjektet fikk store beløp fra Sparebankstiftelsen DNB, kommunen og andre. Nå er den opprinnelige sykkelstien blitt forlenget.

– Det er mange som er i en helt annen liga enn meg når det gjelder å stå på, jeg har tross alt ikke vært i dette gamet så veldig lenge, smiler hun.

Stem på din favoritt til Ildsjelprisen 2020 her!

Kommentarer til denne saken