Allerede i dag, fredag, kommer den første markeringen. Denne dagen er Siggens bursdag.

– Derfor vil skolekorpset holde en liten minnekonsert i Martinis trapper på ettermiddagen. Han bodde i ett av husene i trappa. I dette huset hadde Guttemusikken sine øvelser gjennom mange år, forteller Silje Knutsen Stordalen som sitter i skolekorpsets styre.

Hun lover at det blir flere markeringer i jubileumsåret.

Skolekorpset reiser seg

Kragerø Skolemusikkorps har på mange måter reist seg etter en vanskelig periode. Det er en ny giv i korpset, som nå begynner å se framover.

– Noe av det viktigste er at korpset har fått ny dirigent. Mette Skarre Abrahamsen som har lang erfaring med skolekorps har tatt over dirigentrollen. Med henne har det kommet en helt ny giv i korpset. Hun inspirerer både musikerne og vi voksne rundt korpset, sier Silje Knutsen Stordalen.

Korpset som er i vekst, teller i dag 20 musikanter.

– Vi har virkelig vært langt nede i den tiden koronaen har herjet. I en liten periode var vi helt ned i tre aktive musikanter, men nå er den dårlige trenden snudd.

Gleder seg veldig

Linda Sommerseth og Marie Klever Breivik er to av korpset eldste og mest erfarne musikanter. De legger heller ikke skjul på hva de gleder seg mest til i tiden som kommer.

– 17. mai og barnetoget. Det skal bli fantastisk moro å gå rundt i gatene og spille igjen, spesielt på denne dagen. Vi gleder oss veldig, sier de to.

De vet også at det blir stritt framover, for de er inne i en hektisk øvingsperiode.

– Vi har en oppfordring til andre ungdommer. Kom på øvingene våre og bli med i korpset.

Det store jubileet

Programmet for jubileumsåret er langt på vei klart. Først konsert i Martinis trapper. Lørdag 30. april skal korpset ha et arrangement i byen. Da skal de spille og muntre opp folk som tar seg en bytur og de skal prøve å få inn penger til korpsets arbeid.

– Vi trenger inntekter og jeg er sikker på at folk i Kragerø vil støtte opp om korpset vårt. Vi er viktig for byen. Hva er Kragerø uten et skolekorps? spør Stordalen.

For uten 17. mai har de planer om en stor jubileumskonsert i kinoen lørdag 24. september. Da skal det skje mye moro, men det må vi komme tilbake til.

Hedre Siggen

Korpset ønsker å fokusere på personen som la grunnen for dagens skolekorps, Sigvart «Siggen» Andresen. Foruten å spille på Siggens bursdag har korpset også andre planer.

– Vi ønsker å gjøre noe med minnebautaen som ble reist på Kalstad kirkegård. Den virker slitt og teksten på gravminnet er i ferd med å forsvinne. Dette må rettes opp. Vi har også planer om andre ting i forbindelse med Siggen. Han komponerte mye musikk og han skrev musikkstykker for sine korps. Vi har en oppfordring. Er det noen tidligere musikanter eller andre som har noter til musikk som Siggen har laget som vi kan bruke? Da ønsker vi å låne dem. Ta gjerne kontakt med oss i skolekorpset, sier Silje Knutsen Stordalen avslutningsvis.