Gå til sidens hovedinnhold

I dag kan du se koggregattaen direkte

Artikkelen er over 2 år gammel

Når startskuddet for den 13. utgaven av Koggregattaen går lørdag, kan alle KV-abonnenter se regattaen direkte på KV.no.

Alt er klart for den 13. utgaven av koggregattaen som går av stabelen lørdag.

- Det er jo ekstra gøy når det er noe som skjer, med festivalen og alt, sier regatta-arrangør Hans Magnus Semb.

At finværet ser ut til å la vente på seg, er han imidlertid ikke bekymret for.

- Jeg er ikke bekymret for det, det må vi ta som det kommer, sier Semb.

Tradisjon

Han forteller at det pleier å være mellom 60 og 70 påmeldte båter til regattaen, med unntak av rekordåret 2015, hvor 97 store og små trebåter stilte til start.

Sendingen kan du følge her:

De siste årene har regattaen blitt en kjær tradisjon i Kragerø, og det er liten tvil om at det er et skue å se den innerste delen av Blindtarmen fylt til randen av konkurranseklare deltakere. De siste årene har det også blitt populært å pynte både båt og mannskap, og det deles blant annet ut priser til beste jentebåt, guttebåt og beste kostyme.

- Det er veldig gøy at det har blitt sånn, og at vi har fått det til å overleve. Jo mer kokker, jo mer søl, så vi har drevet det så enkelt så mulig. Dermed driver regattaen seg nesten seg selv, sier Semb.

Se direkte

Påmeldingen til regattaen starter klokka 12, og arrangøren forteller at det kan lønne seg å være tidlig ute. Etter flere års erfaring forteller Semb imidlertid at han har en klar oppfordring til publikum.

- Vi ber om at tilskuerbåtene holder seg så på god avstand av strekningen Saltneven-Gunnarsholmen. Der ser vi hvert år at det samler seg mange. Selv om båtene ikke går fort, så klarer de ikke å stoppe, og vi ønsker ikke noen ulykker, sier Semb.

For dem som ikke har mulighet til å få med seg regattaen i Kragerø, er det like vel mulig å se begivenheten. Fra klokken 15.45 sender KV regattaen direkte på KV.no. Startskuddet går klokken 16.00.

Kommentarer til denne saken