Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor etterleves ikke vedtak som er til innbyggernes beste?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I flere år nå har Kragerø SV arbeidet for at innbyggernes interesser i parkeringsplasser i nærheten av sitt eget hjem. Spesielt er jo dette et relativt stort problem for mange i de månedene hvor det er et stort antall hytteeiere og turister generelt i kommunen.

Når vi ledet området samfunn i siste valgperiode fikk vi enstemmighet for å få innført beboerparkering og/eller tilsvarende. Dessverre er ikke dette igangsatt som forutsett.

Derimot ble det prioritert andre ting som å sette opp parkometer i Tevannsbakken (Burma) i fjor, før sommeren, men det ble ikke igangsatt inntekter før et godt stykke etter sommeren. Beboerne fikk slite med å finne parkering i sitt nærmiljø på bekostning av ferieparkeringen som parkerte uten å betale noen ting på utsatte plasser. (Hadde de enda betalt skatt til kommunen så hadde de tross alt bidratt noe til de kommunale utgiftene.)

Å skylde på dårlig kommuneøkonomi i denne saken blir for dumt da det er faktisk de som bidrar til den inntekten kommunen har gjennom hele året og år etter år som blir lidende.

Allerede nå og helt siden påsken har det vært parkeringer i sentrumsnære områder som hindrer normal trafikk. Enkelte plasser er det faktisk så ille at en bil kan ikke passere fritt om det er en fotgjenger med hund på samme sted. Blir trafikklys løsningen der også?


Øyvind Olsen

Kragerø SV

Kommentarer til denne saken