Sannidalsløperen Hogne Findal Skar leverte sin beste sesongåpning noen gang da Norgescupen i skiskyting ble avviklet på Geilo i helga. Under sprinten lørdag luktet Findal Skar på pallplass, men da klokkene ble stoppet endte han bare to sekunder bak tredjeplass. Hogne har aldri hatt en bedre sesongåpning enn denne.

Veldig fornøyd

– Jeg har ikke hatt bedre sesongåpninger enn dette noen gang. Jeg gikk ut som nummer ni etter siste skyting, og gikk en veldig bra siste runde, hvor jeg gikk meg opp fem plasser. Nå føler jeg at jeg begynner å få betalt for det arbeidet jeg har lagt ned, sier Hogne Findal Skar om sesongåpningen.

– Dette var bare kjempemoro, slår han fast.

Under søndagens fellesstart gikk det ikke fullt så bra fra Findal Skar. Han endte på 12. plass, blant annet som følge av et stavbrekk. Med litt mer saft i frasparkene, hadde det ikke vært mange sekundene opp til en plass blant de ni beste på denne distansen.

– Målet denne sesongen er å kvalifisere seg til en plass i Europacupen, opplyser Hogne.

Neste renn i Norgescupen for Findal Skar er på Lygna 11. og 12. desember.

Også fjerdeplass

Drangedals Ida Emilie Herfoss kopierte Hognes fjerdeplass under søndagens fellesstart. Herfoss var knappe ti sekunder fra pallplassen. Drangedalsløperen pådro jeg én strafferunde. Klubbvenninnen Kristina Hipolan Bergman var påmeldt, men stilte ikke til start.

Under sprinten lørdag gikk Ida Emilie inn til en tiendeplass med en strafferunde, mens Hipolan Bergman pådro seg et tilleggsminutt og endte to minutter og 36 sekunder bak vinneren, som ga henne 19. plass.