I helgen ble det arrangert norgescup på Stiklestad i Trøndelag, og Sannidal IL hadde én løper på startstreken.

Lørdag gikk sannidølen inn til en 8. plass i distansen kortnormal, hvor gikk inn til tiden 41:04:82, noe som var ett minutt og 54 sekunder bak vinneren. Ifølge Findal Skar ble det totalt tre bom på stående, men han fikk fullt hus på de to liggende seriene.

Fikk skjelven

– Jeg fikk litt skjelven på stående. Og når man første kjenner litt på den skjelven er det vanskelig å hente seg inn igjen, sier han.

Søndag var det klart for sprint, og da skulle Sannidølen virkelig imponere. Findal Skar gikk nemlig inn til en solid 4. plass, på tiden 22:32:9. Det var drøye halvminuttet bak vinneren.

Selv om den unge sannidølen er fornøyd med resultatet, så kommer det gode resultatene med en liten bismak. Findal Skar forteller at han ledet tidlig i løpet, men at det rett og slett tufsa seg litt til på den liggende serien.

– Jeg ledet inn til første skyting, og var 7 sekunder foran nestemann. Så jeg tenkte faktisk at seieren var i boks, men så ble det noe kluss med ladinga, dessverre. Og da tapte jeg mange sekunder ned til resten.

Med kun to skyteserier i løpet av distansen, så ble det for krevende å ta igjen de tapte sekundene. Findal Skar er allikevel veldig fornøyd med helgen etter en noe trå start på sesongen like før jul.

– Sesongen begynte dårlig, men det har tatt seg veldig opp nå over jul. Om litt under to uker er det kvalifiseringsrenn til IBU-cupen, så jeg håper å gjøre det bra der, sier han.

Håp om medalje

IBU-cupen er nivået under den internasjonale toppligaen i skiskyting, og denne cupen fungerer også som en rekrutteringskanal til landslag og verdenscup.

4. og 5. februar er blir det avholdt såkalte uttaksrenn på Toten, og i Lillestrøm. Findal Skar forteller at dette er en sjelden sjanse som kan gi den unge skiskytteren mulighet til å kvalifisere seg til IBU-konkurranser rundt om i Europa.

– Gjør jeg det bra i uttaksrennet så kan jeg få muligheten i IBU, og det er et stort mål for meg. Men det er voldsomt mange gode på nivået under landslaget, så der må jeg ha en god dose flaks.

For denne sesongen har Hogne Findal Skar allikevel også et annet viktig mål. Nemlig Norgemesterskapet i Alta 18. og 19. mars.

– Målet mitt er å havne blant topp ti. Men det kommer veldig an på hvem som stiller der, og det hadde jo vært moro å kjempe om medalje da, avslutter den ambisiøse skiskytteren fra Sannidal.