Kragerø Golf AS leverte sitt aller beste regnskap noensinne for 2020. Aldri før i løpet av de siste to tiårene har selskapet hatt større omsetning, ei heller kunnet vise til like et solid overskudd.

Fjoråret endte nemlig med 18,9 millioner i driftsinntekter og et resultat på over 3,3 millioner i resultat før skatt.

– Vi passerte for første gang 1000 medlemmer i golfklubben i fjor og vi anser helt klart et enda tettere samarbeid med Kragerø Resort som en vesentlig faktor. Det selges mye golfpakker ved hotellet. Samtidig ser vi at grupper fra mange ulike steder, noen helt fra Alta, kommer for å spille golf og blir her en ukes tid, forteller en fornøyd daglig leder Terje Wilhelmsen til KV.

Helhetlig destinasjon

Det skader heller ikke at virksomheten sentralt lokalisert på Stabbestad ble kåret til Norges beste golfresort for sjette året på rad i fjor.

– Vi merker en positiv trend for resorten og golfen som en helhetlig destinasjon, samt de populære hyttene på Sydri-feltet. Under pandemien har også enda flere oppdaget gleden av golf. Det er mange faktorer som har gått vår vei.

– Samtidig vil jeg skryte av våre flinke ansatte som gjør en fantastisk jobb. Uten dem ville ikke et så godt resultat vært mulig. Våre ansatte bidrar til å skape et godt omdømme, slår golfsjefen fast.

Veteran hos golfen

Greenkeeper Tor Andre Haslum er blant dem Terje Wilhelmsen omtaler som en glimrende ambassadør for bedriften.

34-åringen har nemlig vært med helt fra første stund og kjenner omtrent hver eneste kvadratmeter i golfparken. I år har han dessuten jubileum hos Kragerø Golf.

– Jeg begynte å jobbe her som 14-åring, helt tilbake på den tiden da golfen skulle etableres. Da var jeg med og bar dynamitt rundt omkring. Mye har forandret seg siden den gang og jeg er stolt av å ha vært med i alle steg på hele den reisen. I år har jeg jobbet her i 20 år og jeg rett og slett elsker det, forteller han.

Det er åpenbart at Haslum er et kjent og kjært fjes i området. Smilende nikk og små vink til forbipasserende gjester forekommer jevnlig mens han snakker med KV.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Varierte oppgaver

Arbeidsdagen starter gjerne i 05.00-tiden på morgenkvisten – ofte med en noe uforutsigbar lengde. For Haslum er jobben nærmest en livsstil. Han har selv vokst opp på Levangsheia og har bygd seg hus i Gevirveien et par steinkast fra golfens driving range og verksted. Der bor han med samboer og to barn.

– Jeg bruker en del maskiner, som jeg synes er stas. Også sønnen min synes det er moro å bli med på jobb. Ingen dag er lik og det er varierte oppgaver, alt fra plenklipping og støvdemping til å drive med dreneringsarbeid, grave grøfter, passe på vegetasjon og sørge for at alt er på stelle med maskinene. Om vinteren blir det også en del brøyting, forklarer han og legger til:

– Så er jo en veldig fin del av jobben at jeg får møte så mange hyggelige mennesker.

Under head greenkeeper Dan Jurgens sin vinge, har Tor Andre Haslum lært omtrent alt han kan om å vedlikeholde golfbaner og alt som følger med.

– Han kan ufattelig mye og har vært en konstant mentor for meg. Forsvinner Dan, så forsvinner jeg også. Men det skjer nok heldigvis ikke. Også han har vært med fra starten av. Vi er en sammensveiset gjeng her med lidenskap for det vi driver med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Positiv til utvikling

Både resorten og golfen er nå en del av Ivar Tollefsens Fredensborg-konsern. Den erfarne greenkeeperen ser positivt på å ha en sentral rolle i et større maskineri.

– Jeg synes det er flott at noen ønsker å investere i og satse på Kragerø og Stabbestad. Vi har mye å hente på turisme. Det skaper arbeidsplasser, og jeg er blant dem som føler seg heldig der. Takket være denne jobben har jeg de siste 20 årene kunnet bo og jobbe på stedet jeg trives aller mest, slår han fast.