På forsommeren søkte Kragerø og Skåtøy Historielag om å få ha sin faste lille salgsbod på Torvet. De ble nektet på grunn av koronarestriksjoner som forbød arrangementer på Torvet og Jens Lauersøns plass.

Kontakt med folk

– Vi ble henvist til Jernbanetorget, men det fungerte ikke for oss. Vi prøvde, men dessverre var besøket på standen lik null, sier historielagslederen som KV traff på deres faste plass på Torvet sist lørdag.

Vanligvis er historielaget å treffe på lørdager sommeren igjennom.

– Ikke bare selger vi bøker, men dette er også et utmerket sted å komme i kontakt med folk og få knyttet kontakter. Gjennom sommeren er det vanligvis flere som tegner medlemskap i Historielaget. Ikke minst gjelder dette sommergjester og utflytta kragerøfolk, sier Willy Nilsen.

– Vi skal nå gjøre en vurdering om vi skal være på Torvet nå framover, i alle fall fram til valget.

Planer framover

Historielaget har tidligere i år gitt ut to bøker.

Først kom historien om Skjærgårdsgospel, som ble gitt ut i samarbeid med arrangørene av Skjærgårdsgospel. I tillegg til Bjørg Evensens bok der hun forteller om sin oppvekst og livet på Kirkeholmen. En bok som på det nærmeste er utsolgt.

– Det som står på kjøreplanen videre framover er neste utgivelse av «Historieglimt» som i år blir meget fyldig. Vi har fått inn så mange spennende artikler og historier at noen trolig må vente til neste år, men det er noe vi jobber med. Et annet stort prosjekt er å få trykke opp Fredrik Hougens «Kragerøminner». Disse historiene har tidligere kun har vært gitt ut som hefter. Dette vil bli en bok på over 600 sider. Siden denne trolig er en bok mest for spesielt interesserte, vil det bli et begrenset opplag. Vi har ikke tatt stilling til om boken vil bli utgitt i år, eller på nyåret, sier Willy Nilsen.