INNSENDT ARTIKKEL: For noen dager siden var de tre førsteklassene fra Kragerø skole på tur til Studsdalen. Det var lang, lang rekke opp dit, når 54 barn gikk etter hverandre!

Når vi kom opp, dannet hver sin klasse en sirkel. Slik holder de voksne oversikt, og alle vet hvem de skal sitte ved siden av å spise.

Denne gangen hadde vi noe viktig vi skulle ordne. Vi er nemlig ikke bare på tur, vi har uteskole. Oppdraget var å rydde bort tauet som har hengt opp etter fjellheia der så lenge at det begynte å gå i oppløsning. Fullt av lyseblå tjafser med små plastfibre som datt av. Ikke var det trygt å klatre opp etter, heller.

Før vi fjernet det, snakket vi om hvorfor det var viktig å ta det bort. Førsteklassingene visste at slike små plastbiter kan spises av både fugl og fisk, som kan få vondt i magen og dø av det!

Vi snakket om lengde. Vi så på en tommestokk og hvor lang en meter er. Mange gjettet hvor langt tauet var. En gjettet to meter, en gjettet 100.000. De fleste gjettet noe mellom det. Etter at vi hadde tatt det ned, la vi det utover og målte. Vi målte, og telte sammen. Det var 23 meter langt! Elevene plukket opp det meste av småbitene som hadde spredd seg. Det er fremdeles biter igjen, så hvis du går forbi, kan du gjerne hjelpe til med å rydde litt du også.

Hilsen lærerne og assistentene på trinnet