Gå til sidens hovedinnhold

Her går overskuddet av salget til lokale barn og ungdommer

Helle – Skåtøy Sanitetsforening vil opprette et lokalt fond hvor overskuddet av årets maiblomstsalg skal øremerkes barn og unge i lokalmiljøet.

Ifølge SSB økte antall familier med vedvarende lav inntekt i over halvparten av landets kommuner i fjor og dette rammer nå 115.000 barn. Sanitetskvinnene har i mange år engasjert seg for å gi disse barna en mulighet til å delta i fritidsaktiviteter på linje med andre barn og sørge for nødvendig utstyr til skolegang. I forbindelse med pandemien, er det registrert en økning i etterspørsel etter utstyr som følge av smitteverntiltak og mere hjemmeskole. Det skriver sanitetskvinnene i en pressemelding.

– Det er alltid barna som er de mest sårbare når vi rammes av unntakstilstander, spesielt de med en utfordrende hjemmesituasjon. Vi har registrert et økende behov for økonomisk støtte og mange trenger utstyr til digital undervisning som nettbrett og PC-er, sier generalsekretær i Norske Kvinners Sanitetsforening, Grete Herlofson.

Sanitetskvinnene har alltid vært opptatt av å jobbe for en trygg og inkluderende oppvekst og en viktig inntektskilde er salg av Maiblomster.

– Maiblomsten er ikke bare et sikkert vårtegn, den er også et symbol på omtanke for sårbare barn og unge i ditt lokalmiljø. Det har den vært i 125 år, sier Herlofson.

I morgen, lørdag, blir det en fin stand på Helle med veteranbil og salgsbord med de kjente bilblomstene, maiblomstene og pin.

– Førstkommende lørdag formiddag vil medlemmer i Helle – Skåtøy Sanitetsforening ha salg av maiblomster utenfor butikken på Helle, opplyser Anne-Brit Åsmundhavn i Helle – Skåtøy Sanitetsforening.

– Helle – Skåtøy Sanitetsforening vil opprette et lokalt fond hvor overskuddet av årets maiblomstsalg skal øremerkes barn og unge i vårt lokalmiljø, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken