(Telemarksavisa)

Den siste tiden har både tallet på smittede og innlagte på sykehusene med koronavirus økt. Det siste døgnet er det registrert 1.532 koronasmittede i Norge, mens antall innlagte koronapasienter på norske sykehus tirsdag var 187.

Til NRK sier helsedirektøren at han anbefaler nye nasjonale koronatiltak.

– Nå ser vi at kurvene er på full fart oppover og det vil i løpet av kort tid påvirke den planlagte aktiviteten i sykehusene, og gå utover mange andre pasienter. Derfor er det nødvendig å gå gjennom hele tiltakskjeden og se om vi ikke kan justere litt på det, sier Guldvog.

Ikke nedstengning

Han sier det ikke er snakk om å gå tilbake til nedstenging slik det var, men heller at det vil være noen tiltak som hindrer at vi får så mye smitte.

Av tiltak som kan være fornuftige mener Guldvog det kan være flere stikkprøver på grensen og tiltak mot uvaksinert helsepersonell som har pasientkontakt.

Utbrudd i Porsgrunn

Tirsdag innkalte Porsgrunn kommune til en pressekonferanse etter et smitteutbrudd på et sykehjem i Brevik. Totalt 11 personer har testet positivt ved sykehjemmet.

Under pressekonferansen ble det kjent at det per nå ikke vil bli innført lokale tiltak i Porsgrunn, men kommuneoverlege Jan-Arne Hunnestad minnet om at det finnes nasjonale anbefalinger.

Det siste døgnet er det registrert 80 nye smittetilfeller i fylket vårt, den totale smittetrenden er stigende. Både Skien, Porsgrunn og Notodden er kommuner med stigende smittetrend i vårt område.

Det siste døgnet er det registrert smittetilfeller i fem av våre kommuner.

Porsgrunn: 12

Skien: 1

Tinn: 3

Kragerø: 2

Hjartdal: 1

Vurderer fortløpende

Mandag sa helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB at regjeringen følger situasjonen nøye sammen med Helsedirektoratet og FHI, og vurderer flere tiltak fortløpende.

– Fortsatt er det store forskjeller når det gjelder smitte og hvor stor belastning sykehusene opplever ved sine intensivenheter. Det gjør at det ikke er forholdsmessig å innføre strenge nasjonale tiltak nå, sier Kjerkol.

– Styrking av innreiseregistreringen, kontroll ved grensen, testing ved innreise, karantene og oppfølging av uvaksinerte ved innreise vurderes nå, sier Kjerkol.