Sykehus for hvem? Oss innbyggere eller ledere?

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

HelseEn enkel hverdagshistorie som alle kan «dumpe borti».

Søndag 8. mai omtrent klokka 11.30 skulle vi, mann/kone ut og padle. Uhell skjer, kajakken skled under utliggeren, mannen min prøvde å holde igjen, men fikk et voldsomt slag i overarmen og falt uti. Det kalde vannet viste seg å være bra for skaden, åtte grader.

Vi dro til Kragerø sykehus ned i en mørk, trist kjeller og et trist mottakelsesrom for akuttskader! Ventetid cirka en time, ok, med kun en lege med sekretær. Det ikke kapasitet til å få tatt røntgen, men legen mente det ikke var brudd, men røket sene eller muskel.

Vi ble sendt til Sykehuset Telemark i Skien, som tar imot alle. Godt jeg var kjørbar.

På sykehuset var det fullt, og fullt var et beskjedent ord her. Han ble innskrevet og henvist til venterommet.

Etter cirka to timer, intet hadde skjedd, gikk han til skranken, ble henvist til å vente, men det nærmet seg?

Så kom han etter hvert inn, ble undersøkt, men heller ikke her hadde de kapasitet til å ta røntgen. Men de mente det var senen og ikke brudd.

Han fikk beskjed om at han skulle få innkallelse til røntgen. Vi dro hjemover, men var kommet til Porselsens-rundkjøringen da det kom telefon om at vi måtte tilbake for legen skulle ha svar på alt mulig. Det ble ny gjennomgang av opplysninger, fikk på håndbånd med nummer og navn, og tok blodprøver, i tilfelle han ble kalt inn på kort varsel. Så dro vi hjem, cirka 21.45 hjemme igjen, altså 11,5 timer uten å få vite skadeomfanget.

Dagen etter (rask post?) fikk han brev om innkallelse til røntgen på Porsgrunn sykehus 31. mai.

Men da ble mannen noe irritert, ringte sykehuset, og enden på visa ble time på Porsgrunn sykehus 18. mai klokka 10 til undersøkelse og klokka 12 til operasjon, samme sted, 10 dager etter skaden oppsto. Ingen resept på smertestillende, armen så ut som en «kjøttkake» og han hadde smerter.

Kragerø sykehus, med brukbar røntgen og enkle midler, noen senger og mannskap nok. Det bør vi vanlige innbyggere forvente. Politikere, ta ansvar!

18. mai klokka 10 møtte vi på Porsgrunn sykehus og ble innskrevet og sjekket opp. Klokka 12 på dagkirurgi satte de i gang. Ultralyden viste at det var en sene og mye blod.

To leger foresto operasjonen, den ene Stian Holen, var også mottakslegen på Skien den 8. mai. Han beklaget ventetiden, det var jo ikke hans ansvar, men mottok mannen min på en beroligende måte.

De måtte hente ut scenen, bore hull på underarmen og feste med krok. Jammen er de flinke, når det endelig skjer. Det er jo ikke de ansatte vi blir frustrert over.

Operasjonen var så omfattende, at det burde ha vært en ordinær innleggelse, men det var på dagkirurgi. Han måtte få intravenøst, og ble tatt vare på så lenge han trengte. Det ble nok en sen kveld, men jobben ble vel utført på Porsgrunn sykehus dagkirurgi, en trygg og fin opplevelse der.

Så var det denne sykehusdebatten igjen. Er det noen gang foreslått å bytte ut lederne, det må være mitt forslag. De ansatte må få bedre arbeidsvilkår for oss innbyggere.

Eva Mathisen Hansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags