Snø, slappes og regn fulgte oss oppover fra Kragerø, vi var ute i god tid, og farten ble senka da vi passerte Nilsbukjær, der salta vei opphørte. Snødekte trær og julekortstemninga kom på plass når Krokheia lå foran oss.

Vi ankom kjerka og lette etter parkeringsplass, den forutgående konserten var ikke ferdig, så vi måtte vente litt. Ingen problem, Gløgg og pepperkaker til køfolket.

Du verden så mange kjente fjes og så hyggelig småprat, kanskje ikke sett på et år, eller var det tre år, 17. mai eller noe sånt. Så var finalenummeret over, «Deilig er Jorden».

Publikum strømmer ut;, «er du her og? Dere kan glede dere». Vi går inn, der er Tor «lydlåven» på plass, og så flott lysdekorering. Der var det enda flere kjent, «hei, hei. Så koselig».

Småpratende fortsetter vi, forventningen stiger, helt til det blir mørkt i salen og plutselig kommer de inn, gjengen i Heimlaga julekonsert, Jan Solum først, trommegutten, så kompet etter, Brede Iversen på bass, Martinus Solum, debutant på gitarer, Bård Øygarden, gitarer og deretter kapellmester Espen Gjelstad Gundersen ved pianoer.

Så sangerne i flokk å følge, Glenn and hes disciples, Helene, Tone, Jenny Øygarden, Hilde Bærstad, Janne Amundsen Windegaard og Rolf Øygarden, åpningsnummeret og velkomsten med «Bjelleklang «satt som en skudd.

Sangliste hadde vi fått i programmet, et hefte med litt opplysninger, om sponsorer og vipps, og at det var den 25. konserten som vi nå var med på.

Låtvalgene var genialt satt opp, variert, tradisjonsrike salmer i ny popdrakt, rock, gospel, country og nye norske julesanger med nærhet og ettertenksomhet, rundt julens betydning, for alle aldre.

I pausen kom Øyvind Barland med refleksjon rundt en av sidene på Jesus, fredsfyrste, vi går inn i julehøytiden med krig i Europa og oppfordring om å be om fred for alle folkeslag og spesielt for det ukrainske folk.

Konserten fortsatte så med forskjellige sjangere og orkestret under ledelse av Espen Gjelstad Gundersen ledet det musikalske på en fortreffelig måte, jeg la merke til at føttene mine ikke ville være i ro, takten smittet og spillegleden var smittende på alle i salen, vi klappet i takt.

Fortellinga om juletrefest fra gamle dager var fantastisk, de fleste kjente seg godt igjen og de som ikke gjorde det kunne lett leve seg inn i beskrivelsene Tone serverte.

Publikum lo hjertelig og vi måtte hente oss inn med noen småpauser og tørke tårene. Regien av sanger og solister var utrolig flott vektlagt, solistene fikk skinne gjennom sine sanger, koret lød samstemt og vakkert.

Jeg vil spesielt trekke fram Glenns avslutningsnummer O helga natt. Han besitter en utrolig flott stemme, veldig god dynamikk som vet og kjenner denne på en naturlig måte, det sprer glede og hjertevarme.

Etter konserten fikk vi delta i kakefellesskap og det gledelige for Frelsesarmeens julegryte er at overskuddet går til dette formålet, som det har gjort i disse 25 åra.

Vi som var til stede på disse konsertene kan sikkert skrive under på at vi nå fikk et bedre liv og julegleden fikk mer mening, tusen takk til Heimelaga julekonsert i Kroken.