Gå til sidens hovedinnhold

Har vi nok testkapasitet i Kragerø?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi har lyst til å starte med å gi en annerkjennelse og applaus til smittetemaet i Kragerø. Vi ser at dere gjør en formidabel innsats for å kartlegge nærkontakter og teste for smitte. Tusen takk for den gode jobben dere gjør!

Samtidig ønsker vi å utrykke bekymring for om vi er rustet til å håndtere flere og større utbrudd i tiden som kommer.

Kragerø har så langt vært heldige, og flinke, og smittesituasjonen har vært lav. Etter de siste ukenes smittetilfeller i barn- og ungdomsmiljøet ser vi ringvirkninger, av at mange blir satt i karantene og familiemedlemmer i ventekarantene, på næringslivet i Kragerø.

Det er vanskelig å ‘holde hjula i gang’ når flere i bedriftene sitter unødvendig lenge i ventekarantene fordi testkapasiteten ikke helt strekker til når toppene treffer oss. Det viktigste er selvsagt å hindre smitten i å spre seg, men et næringsliv som allerede bærer preg av pandemien, har ikke dyrbar tid å miste. Det er tøffe tider for mange og vi ber om at Kragerø kommune ytterligere ser på muligheten for forsterkede ressurser på testing parallelt med mulighetene for å velge laboratorium som også utfører analyser i helger.

For styret i Kragerø Næringsforening
Janna Pihl

Kommentarer til denne saken