Gå til sidens hovedinnhold

Håp for Biørnegården?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som KV tidligere har referert, ble det på Byvennenes møte i Løkka den 5. november reist spørsmål om en eventuell restaurering/tilbakeføring av Solbekkgården til fordums prakt. Mange i Kragerø er opptatt av om dette vil skje.

Og på bakgrunn av den interessen Tollefsen/Fredensborg har vist ved den utvendige restaureringen av Tollbodgården, har vi store forventninger og godt håp om at det samme skal skje med Solbekkgården.

Vi oppfordrer herved eier, Hovedutvalg for plan og bygg og bygningsadministrasjonen til å lese om og studere gamle bilder av gården (f.eks. i Helge Knudsen Strømmes bok «Kragerøhus gjennom 350 år) og fatte vedtak om restaurering i henhold til det de der finner.

Som Ulf Hamran skriver i KV den 14. november: Det er mulig å gjenskape hele annen etasjes eksteriør med storrutete empirevinduer, og også erstatte de store utstillingsvinduene i første etasje med trepanel og noe mindre vindusruter.

Vi kan ikke se at verken hotellrom, kafé – eller butikkinnredninger vil bli mindre attraktive ved en slik ombygging, snarere tvert imot. En restaurert Biørnegård vil bli en pryd for Jernbanetorget og for byen!

Kragerø Bys Venner

Kommentarer til denne saken