Gull og sølv til Kragerø håndball

Kragerøs 2006-gutter kunne nok en gang hente hjem en pokal. Denne gang etter seieren i Håndballcupen Ski.

Kragerøs 2006-gutter kunne nok en gang hente hjem en pokal. Denne gang etter seieren i Håndballcupen Ski. Foto:

Fire aldersbestemte lag deltok i turneringer i helga. Gutter 2006 gikk helt til topps, gutter 2005 ble slått i finalen, mens jenter 2004 og 2005 begge nådde kvartfinalen.

DEL

At et så lite sted som Kragerø hevder seg så godt i en stor idrett som håndball, er bemerkelsesverdig. Både på jente- og guttesiden står talentene formelig i kø. Dette som et resultat av en målbevisst satsing over flere år.

«Gullguttene»

Guttelaget født i 2006 vinner den ene turneringen etter den andre. Håndballcupen Ski denne helgen var intet unntak. Etter seks kamper og seks seire kunne guttegjengen sikre seg nok en pokal. Laget vant også denne turneringen i fjor. Det som preger dette spennende guttelaget er god teknikk og fart. Det er mening i alt de gjør. I sluttspillet søndag ble det først seier over Kolbotn 16–13 i kvartfinalen. Linje 5 ble slått 20–14 i semifinalen. I finalen mot Asker kontrollerte Kragerø kampen inn til en ny seier med 19–14.

«Sølvguttene»

Guttene født i 2005 deltok i Dyreparken håndballfestival. I de innledende kampen ble det to seire og ett tap. Dette var godt nok til å gå til sluttspillet. Først ble Austrått slått 9–4 i kvartfinalen, deretter Øyestad 12–7 i semifinalen, før de skulle møte Nærbø i finalen. Kragerø spilte også mot Nærbø i den innledende runden og tapte da med tre mål.

Finalen ble både jevn og spennende, men nok en gang ble det tap for Nærbø, men denne gangen kun med ett mål, 8–9.

Kvartfinaler

Jentene født i 2004 deltok også i Dyreparken håndballfestival i Kristiansand. Jentene gikk til sluttspillet etter to seire og ett tap etter kampene lørdag. Søndag møtte de først et lag som heter Spind. Kampen endte uavgjort og ble avgjort ved sudden death (første mål vinner). Her klarte kragerøjentene å score første mål og vant 9–8. Jentene møtte Øyestad i kvartfinalen, men her ble det 6-11-tap.

Jentene født i 2005 deltok i likhet med gutter 2006 i den store turneringen i Ski. Jentene vant alle sine kamper lørdag og var klare for sluttspillet søndag. I åttendedelsfinalen ble det ettmålsseier over Nordstrand med 16–15. Det hører med til historien at jentene lå under 3-8, men klarte å snu kampen inn til seier.

I kvartfinalen var STIF fra Sandefjord motstander. Her ble det et klart 8-20-tap. STIF vant for øvrig hele turneringen og var det klart beste laget i denne årsklassen.

Urædd/Kragerø

I år har Kragerø og Urædd innledet et samarbeid. I helgen har Urædd gutter 20, som laget heter, spilt innledende NM-kamper. Spillerne fra Kragerø var Sindre Sæteren, Elias Stärk Gurrich, Jonas Pedersen, Mathias Olsen, Markus Menstad og Andreas Pedersen. Urædd hadde kommet i en tøff pulje med Arendal, Follo og Elverum. For samarbeidslaget ble det to tap, mot Arendal og Follo, mens det ble seier over Elverum med 26–25.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag, din klubb eller din kamp. Del opplevelsene dine med KVs lesere

Artikkeltags