Gå til sidens hovedinnhold

Gokart-Sondre tok tre titler

Artikkelen er over 4 år gammel

Gokartkjøreren Sondre Kvilekval fra Kragerø fortsetter å kjøre lynraskt.

Sondre har sin første sesong i stor klasse, Junior 125. Norsk Motor Klubb (NMK) arrangerte nylig sin 23. utgave av NMKs Sommercup i gokart. Cupen gikk over fire løp fra 9. til 15. juli. I år startet det med to løp i Bergen og deretter to løp i Sigdal.

- Første løpet ble kjørt på regn, hvor han kjørte inn til en grei sjuendeplass, på en bane hvor han ikke har kjørt før. I løp nummer to ble det seier. Her var det fighting i hver eneste runde i 11 minutter, og med de fem første innenfor 1,4 sekund i mål, forteller faren Tommy Kvilekval.

Best uavhengig av klasse

I det tredje løpet, som ble arrangert i Sigdal, ble det ny seier til Sondre.

- I det siste løpet i Sigdal skulle totalseieren i cupen avgjøres. På tidkjøringen var de fem raskeste innenfor tre hundredeler. I første innledende tok Sondre seieren. Andre innledende ble tatt bort i alle klasser, på grunn av mange uhell i solsteiken. I finalen greide Sondre å dra i land sin tredje seier med en kartlengde, forteller Tommy.

Den sterke kjøringen resulterte i at Sondre vant Sommercupmesterskapet Junior 125, NMK Mesterskapet i Junior 125 og NMKs Sommercup uavhengig av klasse. NMK-kåringene deles ut på NMKs sportsmøte 2017.

Kommentarer til denne saken