Gautefall skisenter måtte avlyse den planlagte åpningen av skisenteret første helg i desember. Været og kuldegradene har ikke spilt på lag med skisenteret så langt denne sesongen.

Kuldegradene som har vært vanlige i november har glimret med sitt fravær, slik at senteret ikke har fått kjørt snøkanonanlegget for å sikre en ordentlig snøsåle i bakkene. Kun noen få ganger er snøkanonene startet, uten at det har blitt produsert kunstsnø av betydning.

Foran sist helg kom det imidlertid drøyt 30 centimeter etterlengtet natursnø slik at løypelaget på Gautefall både kom ut i terrenget og opparbeidet løyper i biatlonanlegget.

– Det er vinterlig og fint, men heller ikke nå er det nok minusgrader til å få produsert kunstsnø til alpinbakkene. Men vi skal uansett åpne en eller annen bakke slik vi har planlagt til fredag 18. desember. Men hvilken bakke det blir har vi ikke bestemt ennå. Det kommer blant annet an på hvor mye snø som kommer, forteller daglig leder ved Gautefall skisenter, Bjørn Halvor Roalstad.

I helgen var det mange som benyttet anledning til sesongens første skitur i biatlonanlegget, mens andre tross lite snø, tok sesongens første stavtak i terrenget.

Også på Fjågesundheia øverst i Tørdal har Knarren løypelag kjørt opp langrennsspor. Siste snømelding fra Tørdal er 50–60 centimeter snø på «heia» og 70–80 centimeter lengst inne i løypa.