Gå til sidens hovedinnhold

Nei til fjerning av søppelcontainere

Artikkelen er over 4 år gammel

LESERBREV: Rådmann foreslår i en sak til hovedutvalget for samfunn at søppelcontainere på en rekke steder skal fjernes utenfor sommersesongen. Dette er Kragerø Fremskrittsparti imot. Vi mener at rådmannen har svak argumentasjon både økonomisk og miljømessig. Rådmannen skriver i sin sak at containerene skal fjernes fra Barthebrygga, Brygga ved Maxbo (Fossen trelast),Helle, Amfi Kragerø, og Miljøstasjon på Kalstad.

Det hevdes at det koster kommunen og indirekte abonnentene 300.000 kroner i året og ha dagens ordning og at det er misbruk av ordningen. Jeg synes at Kragerø sin ordning er praktisk og rimelig. Deler man kostnaden ut på antall abonnenter snakker vi om en årskostnad på omlag 62,- kroner per bolig i Kragerø.

Jeg og Frp synes dette er en rimelig og grei pris og betale for tilgang til flere desentraliserte avfallsplasser. For boliger på hele Kragerøhalvøya blir det langt større kostnader ved å skulle kjøre opp til søppelplassen på Fikkjebakkje flere ganger i året.

Miljømessig vil jeg hevde at ved å innføre en langt mer tungvint ordning, så øker faren for at avfall blir kastet i naturen, samt at det er bedre at en søppelbil kjører med avfall fra dagens avfallsstasjoner enn at en drøss med biler skal kjøre til anlegget på Nilsbukjerr og levere ting som ikke går inn en bitte liten luke på mini miljøstasjon.

Fremskrittspartiet vil derfor fremme forslag i hovedutvalget om at dagens ordning videreføres.

Thorleif Fluer Vikre

Leder Kragerø Frp

Kommentarer til denne saken