Mange bruker Valle som utgangspunkt for å komme til hyttene sine i skjærgården, og bruker fasilitetene på Valle som Bamble kommune tilbyr der.

Men Bamble har sett seg lei på at hyttefolk fra Kragerø bruker nabokommunens renovasjonsløsning på Valle, slik at blant annet søppelkasser fylles med avfall som hyttefolket ideelt sett skulle levert i Kragerø.

Søppel overalt

Denne uka kom en ny løsning på plass. Bamble kommune og Renovasjon i Grenland har satt lås på de kommunale søppeldunkene, hvor kun de med abonnement med Renovasjon i Grenland kan benytte beholderne.

Det har skapt problemer.

Søndag morgen var det søppel «overalt» ved den populære plassen.

Folk har satt fra seg søppelposer på utsiden av beholderne. Dermed har fugler og dyr hatt litt av et festmåltid i løpet av natten til søndag.

Hyttefolk som TA har vært i kontakt med beskriver at det er «kaos» på plassen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Dårlig oppførsel

Ordfører i Bamble kommune, Hallgeir Kjeldal, er oppgitt.

– Folk er noen grisebøtter. Nå har vi fått til en bra ordning med dem som har hytte i Kragerø og benytter seg av RIG sitt system, men problemet nå kan være båtturister som kommer med søppel og ikke har koblet seg på ordningen, sier Kjeldal til TA.

Han synes lite om folks oppførsel.

– Jeg liker sånne holdninger fryktelig dårlig. Kommunen og Visit Valle sitter nå med et problem, men ansvaret ligger hos dem som kaster søpla på utsiden. Vi må få til en snarlig løsning, men det koster penger og hvem skal betale?, spør Kjeldal.

Varaordfører Torstein Dahl utdyper.

– Dette er den første helgen det var stengte beholdere. Vi har egentlig fått til en bra ordning, men det er utfordringer knyttet til dette. Jeg har nå sendt en henvendelse med bilder av situasjonen til kommunedirektøren. Vi håper at vi finner en løsning i løpet av kort tid, sier Dahl.