Gå til sidens hovedinnhold

- Forslag om å fjerne 50 bryggeplasser for å gjøre plass til bobiler; er man ganske på jordet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi skal kanskje ikke forlange at ledere eller saksbehandlere i en kommune skal bo på stedet de skal jobbe. Men bør det ikke stilles krav til at man inngående lærer seg stedet; Krav til å forstå byen på byens premisser. Byen skal forvaltes, og på hvilken måte? Det er lov å reflektere, og tenke helhet. Kragerø for eksempel, er en historisk by. Det historiske er det vitale byen har.

På grunn av det historiske avtrykket har vi foreløpig fortsatt et nasjonal betydning-stempel hos Riksantikvaren. Bør vi kjenne oss forpliktet av den grunn? Ja, hva slags betydning har det egentlig? For hva denne byen er, og hva den kan bli? Fy søren vi er stolte av byen vår - det er en fargerik, vakker trehusby som er bygget over flere hundre år - der husene er plassert tilfeldig omkring slik at den er blitt så rar den er; og ganske unik er den også.

Vi kan ikke tillate at det i en håndvending i en generasjon foreslås og vedtas å rasere byens uttrykk. B13 er et horribelt eksempel på manglende forståelse for hva denne byen er – rett foran den historiske bydelen Andølingen. Det var ingen hjemme for å si det sånn, som i det hele tatt tenkte sammenheng med den historiske byen før en innstilte i en sak om en leiekontrakt.

Bobilparkering, forslag om å fjerne 50 bryggeplasser for å gjøre plass til bobiler; er man ganske på jordet? I den historiske bydelen Barthebrygga. Her må det kurses og stilles krav til saksbehandling og stedsutvikling. Vi er ikke en drabantby på Stovner. OG PS! Ja, det er politikerne som vedtar eller ikke vedtar; men det skal for noen politikere åpenbart mye til før man sier nei; og en innstilling har store konsekvenser for et sted.

Trine Jørgensen Dahll
Venstre

Kommentarer til denne saken