Gå til sidens hovedinnhold

Meldte seg ut av Frp etter drapskommentar

Artikkelen er over 5 år gammel

Claus Forberg (76) har meldt seg ut av Fremskrittspartiet etter at han uttrykte forståelse for mannen som angrep elever og lærere ved Kronan skole i Sverige forrige uke.

På kvelden samme dag som angrepet på Kronan skole skjedde skrev Forberg på Facebook at «Jeg skjønner nesten den svenske tullingen som gikk løs på skolen med sverd i dag. (Tulling siden han hadde maske på.)» Under et intervju med Nettavisen fredag, ga Forberg uttrykk for at han sto for det han hadde skrevet.

- Jeg mente det mange i Norge mener. Jeg er irritert og forbannet over innvandringspolitikken, både i Sverige og i Norge, sa Forberg til Nettavisen fredag formiddag.

- Slike ytringer vil jo bli tolket som utspill fra en Frp-politiker, og man bør derfor tenke seg godt om, sier lokallagsleder Thorleif Fluer Vikre til ABC Nyheter.

- Problemet er nå løst, sier han.

En 15 år gammel elev og en 20 år gammel lærerassistent ble drept da 21 år gamle Anton Lundin Petterson angrep Kronan skole torsdag. En 15 år gammel elev og en 41 år gammel lærer ligger på sykehus med alvorlige skader.

Kommentarer til denne saken