Gå til sidens hovedinnhold

For mye Møllers tran, Drevland Lund

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et oppslag i Telemarksavisa og Kragerø Blad slår Rødt sin stortingskandidat for Telemark, Tobias Drevland Lund, et slag for innføring av en ordning for beregning av sosialhjelp der barnetrygden ikke skal inngå som en del av beregning av inntektsgrunnlaget.

Dette er en ordning som jeg støtter fullt ut og som mange Ap-styrte kommune allerede har innført. Det er cirka 120 kommuner som har vedtatt dette – i det alt vesentlige Ap-styrte kommuner. I de aller fleste av disse kommunene er ikke Rødt en del av den styrende koalisjonen.

Det er derfor noe underlig at Drevland Lund velger å kritisere akkurat Arbeiderpartiet i denne saken. Sitat: «Det er at når andre partier, spesielt Arbeiderpartiet, stadig etterspør mer kunnskap om problemstillingen, på den måten trenerer en løsning, så er det viktig å ha klart for seg at det går an å lette på situasjonen til barnefamilier som har en veldig vanskelig situasjon, samtidig som vi utreder og skaffer oss mer kunnskap.»

Utgangspunktet for kritikken mot Arbeiderpartiet er at den Ap-styrte koalisjonen i Skien har vedtatt å vurdere denne ordningen i budsjettarbeidet for 2022. Jeg kjenner ikke detaljene og hele bakgrunnen for dette vedtaket, men jeg kjenner det igjen.

Kragerø var en av de første kommunene i landet som innførte modellen med å ikke ta med barnetrygden i beregningsgrunnlaget for sosialhjelp.

Les også

Rødt-toppen Tobias: – Skammelig at barna ikke får nyte godt av det

I den perioden (2015-2019) satt Rødt i en koalisjon med Ap, SV og MDG – Rødt hadde varaordføreren og Drevland Lund var selv med. Denne koalisjonen valgte å gjøre akkurat det Drevland Lund nå kritiserer Skien og andre Ap-styrte kommuner for, nemlig å utrede saken og vurdere den i budsjettsammenheng. Rødt og Drevland Lund var med på å vedta prinsippet i budsjettet for 2016, ba om utredning, for så å vedta dette endelig 6 måneder etterpå.

For mye tran kan som nevnt har negative konsekvenser. Legetidsskrifter anbefaler å også spise valnøtter for å få anbefalt dose omega 3.

Rødt og Ap har en felles interesse og felles kamp for ny styring av Norge. La oss heller spise nøtter sammen, Drevland Lund, for å forhindre for mye Møllers Tran og at vi heller fokuserer på felles mål – Nemlig en ny Arbeiderpartiledet Regjering etter høstens valg.

Jone Blikra
Stortingskandidat - Arbeiderpartiet

Kommentarer til denne saken