Denne uka ble en enebolig til under en million lagt ut i Kragerø. Boligen ligger på Maistanga, og har med det nærhet til både skole, stadion og butikker for å nevne noe.

På 42 kvadratmeter får man både kjøkken, stue, soverom, bad og toalettrom. Eiendomsmekler ved Aktiv Eiendomsmegling, Torunn Bakke forteller at det lille huset har vært i nåværende eiers familie i flere generasjoner.

- I gamledager bodde det en familie med 11 unger i det huset. Og da leide de ut til en skomaker i kjelleren, sier Bakke og ler.

Prøver å kuppe

Huset er imidlertid lite i henhold til dagens standard, men det har ikke satt en demper på interessen.

- Jeg tror det er et par og tjue navn på interesselista på bare et par dager. Det har allerede kommet inn bud langt over prisantydning fra folk som vil forsøke å kuppe eiendommen, men huset blir ikke solgt før etter visning på tirsdag, sier Bakke.

Til tross for at bygningsmassen er liten, er tomta totalt på om lag 500 kvadratmeter. Det innebærer innkjørsel med mulighet til et par parkeringsplasser, og en pent opparbeidet hage rundt.

- Det er nok hagen mange faller for. Og selve huset er også fullt beboelig i dag, sier Bakke.

Det er ingen hemmelighet at eiendomsprisene i Kragerø har gått betraktelig opp de siste årene, og Kragerø ligger på norgestoppen når det kommer til prosentvis vekst.

- Den siste

Eiendomsmekleren forteller at sentrumsnære eneboliger til under millionen i Kragerø knapt finnes.

- Det er den siste så lenge vi lever, det er jeg sikker på, sier hun.

Bakke forteller at boligmarkedet i Kragerø er brennhett om dagen, og at det knapt går en dag uten budrunder.

- Nå er det boliger som går unna. Det er budrunder hele tida, og budene hagler omtrent, sier en litt stresset Bakke da KV tar kontakt.

Hun forteller at det på denne tida pleier å ligge ute mellom 60 og 70 eiendommer for salg, mens det nå ligger ute om lag en tredjedel.

- Det er helt vilt, konstaterer Bakke.