Gå til sidens hovedinnhold

Folk fra «hele verden» kommer til sjakkturnering i Kragerø – lokaltalentet Sondre (7) er blant dem som skal spille

Artikkelen er over 1 år gammel

For femte året på rad arrangerer Kragerø sjakklubb den internasjonale sjakkturneringa hos Kragerø Resort. Samarbeidspartner Skagerrak Sparebank kan også friste med «sjakkvorspiel» i deres lokaler.

Kragerø Resort Chess 2020 går av stabelen allerede i morgen og varer helt fram til søndag. En snau uke med spill, strategi og moro for folk i alle aldre. Blant de over 160 påmeldte, reiser 43 av dem langveisfra – det er nemlig ventet spillere fra 18 ulike nasjoner. På deltakerlista står elleve stormestere og 50 tittelspillere. I tillegg kommer sju internasjonale dommere.

– Det kommer også en gjeng fra Kragerøs vennskapsby Guymri i Armenia. Der er sjakk et eget skolefag, så det er jo trygt å si at de har et litt annet sjakkmiljø enn oss. Både de og vi gleder oss veldig, forteller klubbleder Truls Jørgensen.

I år er det også en høy andel kvinnelige spillere, noe klubben er fornøyd med. En stor del av av matchene skal sendes direkte på ulike sjakknettsider.

Inkluderende sport

Lynsjakk på Resorten står på programmet for turneringens første dag. De fleste internasjonale spillerne er på plass i løpet av kveldinga. Så er det duket for «sjakkvorspiel» med simultanlynsjakk hos Skagerrak Sparebank onsdag morgen fra klokka 09.00 og et par timer utover formiddagen. Der skal noen av de beste armenske talentene spille mot inntil ti motstandere samtidig.

Banksjef for strategi og forretningsutvikling Jon Guste-Pedersen er stolt over å være samarbeidspartner i denne turneringen.

– Sjakkmiljøet vokser stadig og det er en flott barne- og ungdomsaktivitet som vi med glede støtter. Det er dessuten noe fascinerende med sjakk, det kan spilles av folk i alle aldre og en trenger ikke engang snakke samme språk for å være verdige motstandere, meddeler han.

– Også er det jo gøy å kunne starte det hele med litt show her i byen før det tas videre til Resorten, legger han til.

Guste-Pedersen beskriver spillet videre som en inkluderende sport. Han gir Sjakklubben honnør for å ha satt i gang denne turneringen, som er i ferd med å bli en tradisjon for mange. Han forsikrer at alle som har lyst til å delta i simultanlynsjakk i fjerde etasje hos banken skal få lov til det.

– Ingen vil reise hjem tomhendt, sier han med et lurt smil.

Ungt talent på spillerlista

Blant lokaltalentene som er med i turneringen er sju år gamle Sondre Olsen Linkjendal, som allerede er kretsmester i klassen ni år og yngre og holder tittelen «mikroputt».

– Da kan du møte på Sondre, men det er fare for at han tar rotta på deg, humrer banksjefen.

Kommentarer til denne saken