Lasse måtte vasse hjem

FLOM: Lasse Svendsen måtte ta beina fatt for å komme hjem da Farsjøveien gikk over sine bredder.

FLOM: Lasse Svendsen måtte ta beina fatt for å komme hjem da Farsjøveien gikk over sine bredder. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Lasse Svendsen måtte ta beina fatt for å komme hjem til boligen i Farsjøveien i kveld.

DEL

DEL I løpet av dagen hadde vannet steget, Svendsen antok at det var cirka 60 centimeter over veibanen da han skulle hjem. Derfor tok han ikke sjansen på å kjøre over med bil, tok i stedt beina fatt.

Tidligere på dagen hadde han for sikkerhets skyld kjøpt nye støvler med høye skaft, likevel valgte han å vasse over på sko.

– Jeg frykter at vannet er så høyt at det vil gå over støvelkanten. Derfor går jeg over på joggesko og sparer støvlene til jeg skal på jobb i morgen, sier han med et glimt i øyet.

Det er ikke mer enn snaue to uker siden at han opplevde det samme, nå er det på'n igjen. Vannstanden i Toke begynner å bli faretruende høy, derfor har regulanten valgt å åpne «slusene» i dammen på Dalsfoss, som ligger oppstrøms foran den stengte Farsjøveien.

I tillegg til at det flommer over Farsjøveien like ved hengebrua over til Dalsfoss, fryktet man i går at vannet om kort tid ville gå over brua. I går ettermiddag gikk det 330 kubikk vann i sekundet i fossen, utover kvelden skulle dette økes til 370 kubikk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken