Send KV bilder og video fra flommen!

Heftig vannføring i Kammerfossen. Video: Ann Karin Bartel

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Et voldsomt regnvær natt til torsdag gjør at det flommer over i hele Vestmar-distriktet. Har du bilder eller video fra flommen, er KV svært interessert i å bruke disse på nettsida vår.

Last opp bildet selv

- Vi er interessert i bilder og videoer fra hele distriktet, fra fjord og fjell. Har bekken utenfor huset ditt plutselig blitt til en stor elv eller må du ro til jobb fordi bilveien er oversvømt? Send oss en bilde eller video av det, sier KVs ansvarlige redaktør Espen Solberg Nilsen.

Skriv gjerne noen ord om hvor og når bildet eller video er tatt. Du kan enten sende bildene til redaksjonen@kv.no på e-post, bruke emneknaggen #kvflom på Instagram eller laste opp bildet her.

Video kan du laste opp her eller sende til redaksjonen@kv.no på e-post.

Vann i arkivet

Enhetsleder Anne Lise Lønne i forteller at Kragerø kommune har fått en rekke henvendelser fra både privatpersoner og bedrifter nå på morgenen.

- Flere har ringt oss for å få hjelp til å få pumpet ut vann som har trengt inn i kjellere, forteller Lønne.

I morges ble det for øvrig utløst en alarm i kommunens arkiv i administrasjonsbygget på Stilnestangen.

- I arkivet er det montert følere, som ga signal om at det var vann på vei inn. Folk har vært i sving her med å bære bort arkivmateriell som sto lagret på gulvet. Noe har blitt fuktig, men det er ikke store mengder som er skadet, forteller ingeniør Knut Jarle Sørdalen.

- Nå prøver vi å få situasjonen i arkivet under kontroll ved hjelp av «vannstøvsugere», sier Sørdalen.

Kloakk i sjøen

Anne Lise Lønne forteller at kommunen har beredskap ved Sannidal skole, der vannet er svært nært ved å presse seg inn.

- Bakken er nå så mettet med vann rundt omkring, at regner som kommer ned nå blir rennende på overflaten, sier Lønne.

Sørdalen opplyser at mye overvann og urenset kloakk nå går rett på sjøen. Men ifølge Lønne blir kloakken så uttynnet av alt regnvannet, at det ikke skal utgjøre noe problem. Hittil er veien fra hengebrua ved Dalsfoss og oppover strengt for trafikk.

- Det samme gjelder Tveitereidveien, opplyser Lønne.

Har stengt veier

Svenumveien ved Nesland og hengebrua lenger oppe er stengt, noe som medfører at beboerne på vestsiden av Svenumvannet er isolerte. Fylkesveien i Farsjø er også stengt fra hengebrua mot Dal gård/Lundereid.

Det samme er Tveitereidveien, men det er mulig å komme over med brannbil hvis det skjer noe, skriver Kragerø kommune på hjemmesiden sin.

Det ble fylt på masser ved pumpestasjonen ved Rønningen i går, for å motvirke at mer av grunnen skulle graves ut. Massene ble imidlertid tatt av elva i løpet av natten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken