Flommen ødela tusenvis av bøker i bokhuset

MÅ KASTES: Flere tusen bøker er ødelagt.

MÅ KASTES: Flere tusen bøker er ødelagt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det voldsomme regnværet i distriktet har gjort en god del skader flere steder og veier er blitt stengt. I Bokhuset i Kjosen trengte vannet inn i kjelleretasjen og ødela flere tusen bøker, mens elva tok med seg 20 rundballer ut på Nåsvannet.

DEL

Det var et sørgelig syn som måtte Halvdan Esborg da han kom til Bokhuset tirsdag. Kjelleretasjen var fylt med vann etter at Åkrevannet hadde steget voldsomt og kommet helt inn til huset. Stabler med bøker og bokhyller hadde rast sammen og bøkene fløt utover etter at store vannmengder hadde trengt inn i kjelleren.

Flere tusen bøker må kastes

- Jeg har aldri opplevd maken de sju årene vi har vært her, sier Halvdan Esborg.

Da KV besøkte bokhuset var Per Esborg i full gang med å lempe ut bøker. Foreløpig kastet han bøkene oppi en henger, men ventet på en container seinere på dagen.

- Jeg kan ikke angi tall på bøker som må kastes, men det er snakk om flere tusen, sier Per Esborg.

Elva tok rundballene

Mathias Olsen eier rundballene som kom på elvecruise og endte opp i Nåsvannet. Det ble litt av en en jobb å hente rundballene med båt, og å dra dem inn til land, der en traktor fikk dem brakt videre og i sikkerhet. De rakk ikke å berge alle rundballene innen mørket kom, men arbeidet ble tatt opp igjen onsdag. Mathias Olsen driver mesteparten av jorda i Kjosen og flere andre steder i bygda, og disponerer rundt 900 dekar i grasproduksjonen sin. Rundballene som havnet i Nåsvannet var beregnet for salg.

Ikke salgsvare

- Etter turen på Nåsvannet kan jeg ikke selge disse rundballene, men må bruke dem selv, sier Olsen i en kommentar til KV.

Det var i alt 8000 kilo gras som dermed ble ødelagt som salgsvare, som følge av ekstremværet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken