– Det er en stor kunstsamling og en spesiell leilighet, sier Rolf Stavnem og legger til:

– Jeg synes det er en morsom greie.

Bjarne Melgaards leilighet på Frogner ble lagt ut for salg i april for 7,7 millioner kroner. Ifølge VG kunne inventaret fort være verdt mer enn selve boligen. «Kunstverkene han har fylt leiligheten med er ikke inkludert i prisen», skriver avisen. Rolf Stavnem er en av eierne av investeringsselskapet Nordic Alfa. Han ønsker ikke å uttale seg om hvor mye de ga for leiligheten og inventaret.

– Utgangspunktet er at det er en helt unik Melgaard-samling. Vi fikk muligheten til å sikre oss noen sentrale verk, både av ham og av kunstnere han samler på. Vi grep muligheten, sier Stavnem, som blant annet har sikret seg en black metal-skulptur og et helt spesielt og fargerikt skap signert Melgaard.

– Han er jo en av bestselgerne i Norge.

Også kunstverk av Marie Louise Ekman og fotografen Richard Kern er en del av samlingen Rolf Stavnem har overtatt.

Provoserende kunstner

Bjarne Melgaard har provosert med sine bilder. I løpet av karrieren har 53-åringen laget verk som har referanser til homofile undergrunnsmiljøer og black metal. I Tyskland valgte de å stenge dørene.

– Den tyske stat stengte utstillingen. De syntes den ble for voldsom. Sist han stilte ut bilder av den kontroversielle kunstneren var våren 2020.

– Da solgte vi kunst for rundt åtte millioner kroner.

Han har også stilt ut verk av Melgaard på Fineart i Kragerø.

- Ble enige om samlet pris

Therese Berg i Krogsveen ønsker ikke å uttale seg om salget av leiligheten på Skillebekk i Oslo.

– Den ble solgt i vår, sier hun.

Rolf Stavnem vil ikke si hvor mye han ga for leiligheten og inventaret.

– Vi ble enige om en samlet pris.

Rolf Stavnem forteller at han vil bruke enkelte av verkene som utsmykning og selge noen av dem på galleriet Fineart. Som gjest på restauranten Arts, som er samlokalisert med Fineart på Tjuvholmen, vil du sannsynligvis også kunne se noen av Melgaards verker, etterhvert.

– Hva med leiligheten, blir den museum?

– Nei, vi har ingen planer om det. Kanskje vi kommer til å selge den snart.