Det var en januarnatt i år at politiet forsøkte å få stoppet drangedølen i 40-årene, som kom kjørende på moped. I Telemark tingrett, der saken mot drangedølen var til behandling nylig, forklarte en av politimennene i patruljebilen at mannen på moped kom kjørende sakte mot dem. Men da politiet slo på blålysene for å signalisere at han skulle stoppe, svingte mopedisten inn på en sidevei med bom. Dermed ble politipatruljen forhindret fra å fortsette etter ham.

Patruljen mistet mannen av syne i noen sekunder, før de igjen tok opp jakten., nå både med blålys og sirene. Men mannen stoppet ikke før han var kommet fram til sin egen bolig. Ifølge politiet forklarte mannen «flukten» med at han ønsket å komme seg hjem før han ble kontrollert.

– Erkjente narkotikabruk

Han skal ha framstått som sløv, og ifølge politiet erkjente han på stedet at han var jevnlig bruker av amfetamin og hasj, og at han hadde tatt stoff to dager før kjøreturen på mopeden.

Blodprøven som ble tatt av mannen et par timer etter at han ble stoppet, viste også forekomst av amfetamin, metamfetamin og THC (virkestoffet i hasj, red.anm.).

Drangedølen unnlot å møte i tingretten da saken mot ham var til behandling rett før jul. Der ba mannens forsvarer om at han ble frifunnet, eventuelt at han måtte anses på mildeste måte. For uten ruskjøringen omfattet tiltalen også kjøring uten førerkort og gyldig registrering av mopeden.

Fengselsstraff

I forbindelse med utmålingen av straff har retten tatt med i vurderingen at mannen har et langt rulleblad med liknende lovbrudd. I dommen går det fram at drangedølen nå er dømt for ruskjøring for femte gang i løpet av drøyt 20 år, og at han tidligere er tatt for minst 30 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort.

Etter å ha vurdert både formildende og straffeskjerpende omstendigheter, landet Telemark tingrett på å dømme mannen til 105 dagers fengsel, samt en bot på 5000 kroner.