I år høstet vi hele 21 saftige, søte epler av vårt ene lille Blenheimtre. Det er rekord. Treet var altså utrolig fruktbart, kan vi si fertilt? Det samme kan vi dessverre ikke si om store deler av befolkningen i vår lille by. Den er nok alt annet enn fertil, fylt som kommunen er med gamle og halvgamle skapninger som meg. Vi kan ikke klemme ut så mye som en ert engang.

Det kommunen ønsker seg mest av alt er befolkningsøkning. Det er absolutt første pri. Det betyr i klartekst fruktbare og frodige damer som føder barn, jeg vil ikke si ustoppelig, men nesten. Alle burde helst bosette seg på Levangsheia, slik at barnehagen ble befolket til bristepunktet.

Men dessverre, unger er ikke som mitt epletre. Når det detter inn 20 barnehageivrige unger til vår kommune, så plomberer kommunen prompte inntakskranen og setter barna på venteliste. Slik behandler du ikke en slik ressurs. Tvert imot; du gjødsler, vanner og planter lavendel i nærheten slik at biene også kommer på besøk og gjør sitt til en trivelig vekst.

Du setter med andre ord alle kluter til.

Men det ser ikke ut som om kommunen ser langsiktig nok på dette. Snakk om å spare seg til raka fant i vår omstillingskommune. Nå må kommunen bite i det sure eplet. Bruk om så de ekstra koronamidlene som kommer!

Mette K. Kjelstrup Ofstad

Kragerø Ap