Fattige elbileiere?

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mange har merket seg at formannen i elbilforeningen ikke har råd til å betale bompenger med mer. Han snakker samtidig for alle i samme bil.

Få er vel så naive at de tror elbilkjøpere tenker kun på klima. Sannheten er enkel, og behøver ingen kommentar. En sannhet som at elbiler virvler opp støv, salt, skitt og sliter på veier bør kommenteres mye. I parkeringshuset i Stavanger for ikke så altfor lenge siden tok det fyr i en gammel dieselbil, fikk vi fortalt etterhvert. Ettersom jeg har litt vett på diesel, vet jeg at den ikke antennes lett. Tvert imot. Men tidlig i reportasjene fikk vi vite at en Tesla sto ved siden av denne gamle dieselbilen.

Batteriene i elbilene er overdimensjonerte, og må etterhvert destrueres. Vi vet at mobiltelefoner blir sendt til u-land, så de som er fattige der utvinner verdier i dem. Vil det gå samme vei med elbilbatteriene?

Det er en dobbeltmoral å gjøre slikt, og ingen er tjent med at elbiler skal kjøre gratis på de høyt beskattede veiene i vårt land – bortsett fra eierne.

Arne Eriksen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken