Gå til sidens hovedinnhold

Færre ledige i Kragerø

Tallene fra Nav viser at arbeidsledigheten i Kragerø er synkende.

Ved utgangen av mai er det registrert 3,1 prosent arbeidsledighet i Kragerø. Dette er nedgang fra måneden før og et helt klart signal på at høysesongen er i ferd med å starte opp i sommerbyen. I Drangedal er ledighetstallet relativt stabilt og ved utgangen av mai var det registrert en arbeidsledighet på 2,5 prosent i kommunen.

Det har blitt 1800 færre registrerte arbeidssøkere i Vestfold og Telemark den siste måneden. Det har vært en nedgang av både helt og delvis arbeidsledige. De helt arbeidsledige utgjør 3,5 prosent av arbeidsstyrken i fylket. Dette er litt høyere enn landsgjennomsnittet, som er 3,3 prosent.

Ledige jobber

Det er 3368 utlyste stillinger i Vestfold og Telemark nå. I tillegg finnes det mange ledige stillinger som ikke utlyses.

– Behovet for arbeidskraft er spesielt stort innen helse, bygg, reiseliv og varehandel. Det er også mange ledige sesongjobber nå. Min oppfordring til de som søker jobber er å oppsøke de arbeidsplassene hvor de ønsker å jobbe, og å sjekke ledige stillinger på arbeidsplassen.no, sier Tønnessen.

Det er fortsatt Horten som opererer med de høyeste arbeidsledighetstallene i fylket. Ledighet i vestfoldbyen er på 4,2 prosent. Den er lavest i Fyresdal med 0,9 prosent.

Kommentarer til denne saken