Nå kan du bli med på kjendis-Farmen

IGJEN: For andre gang vil Storøy gård bli brukt som Farmen-gård. Denne gang er det kjendiser som skal bo her. (Foto: Nils Jul Lande)

IGJEN: For andre gang vil Storøy gård bli brukt som Farmen-gård. Denne gang er det kjendiser som skal bo her. (Foto: Nils Jul Lande)

Artikkelen er over 4 år gammel

Produksjonsselskapet søker statister, eksperter og mentor til årets Farmen, som spilles inn på Storøy gård. Interesserte kan delta på audition i Drangedal.

DEL

– Vi skal ha inn mange aktører, bekrefter Farmen-produsent Sebastian Sandsgaard i produksjonsselskapet Strix, overfor TA.

Det var i februar i år det ble kjent at årets Farmen-innspilling skal skje på Storøy gård i Bamble, slik som i 2011. Gården ligger ved grensen til Drangedal.

Nytt av året er at deltakerne skal være kjendiser fra ulike bransjer i Norge. Men hvem som blir å se på Storøy gård, er ikke avgjort enda.

– Vi er i gang med og caste kjendisene, men dette er en litt annen prosess enn slik vi vanligvis gjør det. Nå oppsøker vi kjente mennesker for å se om de passer inn i konseptet, forteller produsenten og legger til:

– Vi velger ikke A-kjendiser ukritisk. De må ha en funksjon som kunnskap om gårdsdrift eller mat.

Kommer hit til helgen

Allerede neste helg vil produksjonsselskapet Strix ha castinghelg i Telemark. Lørdag 12. mars vil de være til stede på Quality hotel Skjærgården, og søndag 13. mars på Tokestua i Drangedal.

– Det trengs mellom 80 og 100 statister til markedsdager. Men det trengs også eksperter på ulike håndtverk til ukesoppdragene. Kjendisene vil jo få opplæring av ekspertene, i tillegg til mentor og kone til mentor, sier Sandsgaard.

– Vi skal også ha små eventer som deltakerne skal bli med på som bryllup eller gravferd. Da er det av interesse å ha statister med litt sceneerfaring, legger han til.

– Edens hage

Deltakerne og statistene vil reise tilbake til året 1917, i årets Farmen. Sandsgaard forteller at det ikke var tilfeldig at det var Storøya gård som ble valgt igjen, til årets kjendisversjon.

– Vi ønsket å velge et sted som ble oppfattet som idyllisk. Et paradis for deltakerne, og forrige gang var det noen som kalte det edens hage.

– Dette er virkelig en av de vakreste Farmen-gårdene, og den krever ikke de store endringene, sier produsenten.

Mai

Innspillingen vil trolig starte i slutten av mai i år, og det kan ventes lik fordeling mellom kvinnelige og mannlige kjendiser i årets sesong. Om det blir noen telemarkinger å se på skjermen, får vi ikke vite enda.

– Det er vanskelig å svare på. Det er mange kjente fra Telemark. Vi har ikke satt sammen castet enda, og vi må se helheten. Hva som fungerer og ikke, avslutter produsenten.

Gaute Grøtta Grav vil, tradisjonen tro, være programleder for årets sesong fra Bamble.

Artikkeltags