Etter den langvarige koronatørken var det befriende endelig å kunne være tilhører til levende musikk, selvsagt med alle restriksjoner godt ivaretatt. Et tredvetalls publikummere hadde funnet veien til Berg denne vakre søndags ettermiddagen. Konserten hadde fått tittelen Mozartissimi, og de tre utøvende musikerne var sopran Laila Thortveit, bass Halvard Hiis og bak pianoet, nyervervet og nystemt, vår alles kantor og organist, Robert Carding.

Laila Thortveit, opprinnelig fra Iveland i Agder, har lang utdannelse som sanger og har hatt store roller på operascener rundt om i Europa. Hun har vært bosatt i Frankrike fra 1995, men tilbringer nå mesteparten av tiden i Norge.

Halvard Hiis fra Kragerø, studerer kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole med vekt på sang, dirigering og orgel.

Konserten åpnet med en herlig duett, «Auf den rat» fra syngespillet «Bastien & Bastienne» som Mozart skrev allerede som 12-åring, nydelig framført. Den satte, bokstavelig talt, tonen for resten av konserten.

I arien «Ach! Ich fühls» fra Tryllefløyten fikk sopranen til fulle vist sin vakre, klangfulle stemme. Den nådde, bokstavelig talt, de store takhøyder, og det er temmelig høyt opp i dette lokalet.

Så ble det mye å glede seg over, blant annet den kjente kjærlighetsduetten «La ci darem la mano», (Der vil jeg gi deg min hånd) fra operaen «Don Giovanni» og arier og duetter fra både «Figaros bryllup» og «Bortførelsen fra Seraillet».

Samspillet mellom de to sangerne var lekent og flørtende, og som i de fleste operaer, handlet det om kjærlighet, den oppnåelige, men helst den uoppnåelige, og om alle forviklingene underveis.

Halvard Hiis imponerte stort, og det var vel ingen publikum som ikke lot seg sjarmere av både hans stemmeprakt og stil. Robert Carding akkompagnerte sangerne mesterlig og framførte flere pianosoloer. I «Tyrkisk dans», en kjent Mozartperle, briljerte han i et forrykende tempo, så det var bare å gi seg over.

Alt i alt ble dette en svært godt gjennomført musikalsk opplevelse. Et begeistret publikum klappet seg til ekstranummer. Og hva passet vel bedre som avslutning enn den kjente «Vårsangens mor», «Kom mai, du skjønne milde», der publikum fikk gleden av å synge med.

Så vanket det velfortjente blomster og godord til trioen.

Som leder av venneforeningen, Dagny Kalander uttrykte:

– Dette må bli Kragerøs nye musikkarena.

Og lokalet innbød virkelig til konserter med sin luftige romfølelse og svært gode akustikk.

De som ikke fikk med seg denne konserten får en ny mulighet allerede torsdag 10. juni. Da framføres konserten på nytt, og i tillegg blir det varierte bidrag fra kulturskoleelever. Planen er at det blir en konsert i måneden på Berg, så det er bare å glede seg.