Gå til sidens hovedinnhold

Er tapet av fornuften erstattet av det glade vanvidd?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Borgere! Denne øyboer har fulgt med i lokalpresse gjennom lang tid, og husker mange 'snodige' resultat etter behandling av saker for 'Us & Them' her i vår lille by. Som mange vil vite, er undertegnede ikke blant dem som hopper opp og ned for Utviklingen – ikke fordi en er mot utvikling som sådan, men fordi det har skjedd en for stor/for rask forandring av byen som resultat av en tidligere godkjent utviklingsplan uten mål og mening – en 'gavepakke' for en smart eiendomsutvikler som nå ser ut til å strutte av selvtillit.

Nå ser vi begynnelsen på slutten for byen slik vi kjenner den – lik det eller ikke. 'Administrasjonsbygget' begynner å tone flagg – en mastodont som skapt til å bli hotell eller leilighetsbygg om noen år (30 – går fort...) for turister – faste eller gjestende. Er det gitt at Kragerø blir administrasjonssenter ved evt. sammenslåing, forresten – hva da?

Det er jo ganske utrolig at utbygger har hevdet at en dypvannskai ikke skaper hindringer for presenterte planer – en ISPS kai er underlagt streng regulering på mange plan, og jeg tror en skal lete lenge for å finne eksempel på at en kai med anløp av skip i internasjonal fart/utenlands flaggede skip (nær sagt 'alle') som ekspederer gods eller passasjerer – parret med 'High end' leiligheter beliggende 'på kaien'? Den/de som har uttalt dette pva utbygger har kanskje ikke jobb lenger..? Jeg har tidligere anslått en kostnad for dypvannskai = cirka 1 mill. pr. meter kaifront, og en ny kai bør vel minimum være cirka 100 m – resten sier seg selv. Jeg ser for øvrig at Hr. Olsen anslår kostnaden til å være det dobbelte – noe å tenke på.

Men, forhandlingene om kaien har gått til brudd – fra utbyggers side – og når dette skaper premiss for revurdering/oppsigelse av 'Den vanvittige Plan' for havnefronten må det være innlysende at våre FOLKEVALGTE kjenner sin besøkelsestid og er seg sitt ansvar bevisst, det er ikke så lenge til lokalvalg.

Det snakkes så varmt om fast bosetting og boplikt – men når det søkes om tiltak/endringer av boligeiendom har denne ofte blitt til 'hytte' – jeg behøver ikke å gå så langt for å finne eksempler på det. Og større konsesjonsbelagte landeiendommer med driveplikt (i tillegg til boplikt og som eies av AS'er) står 'tomme', eller har navn med nesten bare konsonanter på postkassa – esasy peasy.

Det ryktes at en eiendom nær meg skal legges ut for salg – dersom dette stemmer, blir det interessant å se om boplikten på denne eiendommen blir et tema.

Jeg er ingen politisk sjel, men har likevel tenkt at jeg hører hjemme på den (alltid fåtallige) blå siden på 'Den Røde Øy'. Nå er jeg ikke like sikker lenger, men erfarer at rødt og blått er blitt et slags grått – tåke(prat) kjenner vi øyfolk godt til.

Forvirret? Det blir nok verre (før det blir bedre?) – kan vi 'trust the GOVERNMENT'? ikke det, nei... Som sagt mange ganger før: politikere burde være 'personlig ansvarlig' for vedtak, hoho

Ha en fortreffelig fremtid, alle!

Sverre K. Anker Eikenes
Øyboer og sjøkaptein, Tolløy – eeh, Tåtøy

Kommentarer til denne saken