Gå til sidens hovedinnhold

Er KV et ukeblad eller en avis?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg setter stor pris på at vi fremdeles har en lokalavis her i Kragerø. Flott! Det er nemlig ingen selvfølge. KV lenge leve! Men ærlig talt: Er det ikke snart på tide at både redaktøren og journalistene ser seg selv litt i det berømte speilet? Den avisa dere lager nå fyller i mine øyne ikke sin samfunnsoppgave 100 %.

KV anno 2021 er kjemisk fri for undersøkende journalistikk. Noe den i grunn har vært lenge. Men den er også helt kjemisk fri for lederartikler og egenproduserte, journalistiske kommentarer som setter en standard for den lokale samfunnsdebatten. Som trigger folk til å tenke. Som utfordrer oss. Som gjør oss glade. Som gjør oss sinte. Som rister oss litt i likegyldigheten vår.

Min påstand: KV «mener» akkurat nå ikke noe om noe som helst. KV graver og undersøker ingenting. KV fungerer mer som et referatstativ. KV svikter dermed også sin journalistiske samfunnsoppgave! Og det i en by som koker over av aktuelle saker det kan fokuseres på! I den grad det dukker opp en artikkel eller kommentar fra en av avisas journalister eller redaktører, ja så er det gjerne om noe småkoselige greier som er trivelig å lese over en kopp kaffe.

Dette har da selvsagt også sin plass i avisa, så ikke slutt med det. Men KV er ikke et ukeblad. KV er en avis! Oppsummering og framtidsdrøm: Jeg gleder meg til snart å lese en gjennomarbeidet kommentar fra en av avisas ansatte om en aktuell sak i lokalmiljøet. Eller en tilsvarende lederartikkel. Jeg gleder meg til at dere publiserer en sak som et resultat av undersøkende journalistikk. Jo da. Jeg gleder meg uansett fortsatt til å lese KV på nett hver dag hele uka. Men du verden hvor mye mer jeg hadde gledet meg dersom dere tråkket til litt mer på hoppkanten!

Thomas Bakkerud

Kommentarer til denne saken