Fotballen i Vestmardistriktet har i likhet med andre områder levd i en dvaletilstand under koronapandemien. I perioder var all organisert fotballtrening på seniornivå innstilt, bare spillere opptil 19 år fikk trene. Kamper kunne bare spilles mot lag innenfor samme kommune.

Men etter halvannet år med sportslig nedstengning begynte myndighetene i sommeren å tillate organisert trening og kamper.

Kragerø var tidlig ut med treningskamper og fikk muligens et forsprang på andre klubber som ikke hadde gjort de forberedelsen KIF hadde.

Kragerø avtalte treningskamper med alle lokallagene. Sannidal, Kroken og Drangedal. I tur og orden vant Kragerø disse kampene og returoppgjørene.

Hos sjettedivisjonsmannskapet til KIF vokste optimisme i takt med gode resultater. Og de gode resultatene har fortsatt. Når en serierunde gjenstår i sjette divisjon har Kragerø for lengst nådd sesongens mål: Opprykk til femte.

Men om ikke det er nok: Kroken i sjuende divisjon avdeling A, med en rekke importspillere fra distriktet rundt, er også klar for opprykk.

Status ellers: Sannidal sliter i bunn av sjette, mens Drangedal forblir i femte.

Men nå er det altså Kragerø og Kroken det dreier seg om, opprykkslagene. Hvem er for tiden distriktets beste lag? Kragerø med sin framoverlente spillestil, eller Kroken med innsats som merkevare?

Svaret kommer i morgen ettermiddag når lagene møtes i OBOS cupfinalen på Sandvann. I denne cupen er det slik at lag fra lavere divisjoner får en ledelse etter divisjonsforskjellene. Dermed vil Kroken lede 1–0 når avspark tas.

Er det for mye å håpe at gode resultater denne amputerte sesongen kan føre til en lysere fotballframtid for lagene i Vestmarregionen? Er det på tide med en seriøs diskusjon om å rendyrke et godt Vestmarlag?

Kragerø? Eller? Hva kan svaret bli?