Gå til sidens hovedinnhold

Endelig (snart) jul

Kronikk Dette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne uka ble julebyen Kragerø pyntet. Endelig, vil jeg si, for det blir tidlig mørkt nå.

Hele uka har ivrige frivillige sørget for at den fine, lille byen vår nå framstår i sin fineste drakt. De har hengt høyt og lavt, og det er liten tvil om at det å pynte opp en hel by ikke er gjort på én dag.

Går man en runde rundt byen nå, er det jul i nærmest hver eneste krik og krok. Jeg tipper det er flere enn meg som synes at det lyser opp hverdagen.

Jeg har også sett at flere har hengt opp julestjerna i vinduet ekstra tidlig i år. For min egen del drøyer jeg til 1. desember, men jammen er det fint!

Det har vært noen tøffe måneder for alle, og ikke minst for næringslivet. Med julebyen Kragerø håper man å trekke folk til byen for å bruke tilbudene som finnes lokalt. Som kragerøborgere synes jeg man skal tenke på det hvert år, at man bruker de lokale butikkene framfor å reise utenbys. Men jeg synes at man skal tenke ekstra på det i år.

Les også

Solgte 200 banankasser med julevarer i fjor – nå har de åpnet egen julebutikk

Mange har opplevd et massivt inntektsbortfall som følge av korona. Mange har blitt nødt til å tenke nytt for å få hjulene til å gå rundt, og jeg tror også at mange har lært mye av det. Kanskje kommer vi bedre ut av det på den andre siden? Jeg tipper at mange av de nye ideene vil bli hengende igjen også etter at pandemien ikke setter grenser for hva vi kan foreta oss lenger.

Jeg synes også at butikkene skal ha kudos for hvordan de dekorerer, for man skal være litt kreativ for å gjøre det de får til. Togbaner, lys, granbar og julekuler er bare noe av det som pryder vinduet, og etter min vurdering skal du være ganske god for å få alt til å harmonere.

Jeg vet at jeg i alle fall skal ta en god runde i Kragerø for å sjekke ut utvalget. For her har vi mange ting som man kanskje ikke finner andre steder.

Kanskje blir det kragerøkaffe til tante i Surnadal i år? Eller kanskje blir det Skaarups-sjokolade til tante på Hadeland? Jeg har ikke bestemt meg enda, men da vet jeg i alle fall at de får noe de ikke har fra før.

Jeanette Brubakken
Nyhetsredaktør

Kommentarer til denne saken