En posisjon for nedlegging av kommunen

Øyvind Olsen, SV.

Øyvind Olsen, SV. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Så ble det omsider dokumentert. Tragediene en opplevde i de to periodene de borgerlige styrte siste gang (2008–2015) gjentar seg, noe en advarte sterkt mot fra den rette siden (Venstresiden) om folk lot seg lure og stemte disse partiene inn i posisjon. Må være lov å etterlyse en kristen humanitær politikk og/eller god distriktspolitikk. Var det dette velgerne av KrF og SP ønsket?

Først kommer det informasjon om å si opp personer som sparer inn over 5 millioner i året for kommunen kontra å leie inn private selskaper til tjenester innen VAR (vann, avløp og renovasjon) og selge unna driftsmidler. Nå er det bare slik at dette området (VAR) er selvkostområde og det er befolkningen selv som har betalt for disse driftsmidlene gjennom de direkte avgiftene for disse tjenestene, ergo kan dette ikke brukes på andre plasser enn innen VAR. Fellesskapets direkte tap blir at en mister 5 arbeidsplasser med påfølgende skatteinntekter og må ut med over 5 millioner i året til private entreprenører for å få utført tilsvarende arbeid.

Så i går legges det frem et budsjettforslag som viser hvordan de ønsker fremtidens kommune (eller rettere sagt nedleggingen av kommunen).

Sykehusbygget selges.

Skoler og barnehager bygges ned og eiendommene selges.

Sammen med nedbyggingen sier en opp personell som i dag har sitt arbeid der.

Kulturområdet raseres og de fleste der sies opp.

Kinoen privatiseres.

Når Levangsheia er rasert og skole/barnehage nedlagt vil de sikre at det er en ny mobilmast der ute.

Dette skal Kragerø Energi belastes. (Godt at de som berøres på Levangsheia sikres en god mulighet for å kunne få tak i nødhjelp når det er for sent).

Samtidig med fremlegging av budsjettforslag i formannskapet 24.11.20. var det også oppe en sak som berørte Kragerø Taxi og sikring av deres allerede hevd for å ha sikret parkeringsplasser ved deres egen taxi stasjon. Her ønsket de i utgangspunktet å ødelegge for 7 x 2 arbeidsplassene som er der ved å ikke ville sikre parkeringsplasser for dem der de har vært flere 10 år. Når det var klart at en i posisjonen som kunne tenke seg et annet resultat, kom forslaget og å begrense «nedleggelsen» med å fremme bortfall av bare 2 x 2 arbeidsplasser.

Heldigvis fikk vårt forslag om å opprettholde dagens tilrettelegging med en fra posisjonen så vi fikk flertall og bevart disse arbeidsplassene.

Personlig har jeg vært i en rekke bedriftsstyrer i mitt lange yrkesliv og har god erfaring med å gjøre tiltak når en har hatt nedadgående spiral. Uansett hvilke konkrete midler en brukte så investerte man og sikret ny vekst og stabilitet fremover. Dagens posisjon virkemidler er dessverre å ikke ville investere, men tvert imot bruke unødig penger for å få inn private som kun vil tappe våre felles økonomiske midler unødvendig.

Partiene SV; MDG og Rødt har gjennom et godt samarbeid kommet frem til et godt budsjett som vil ivareta alle i kommunen og vise at å drive et fellesskap er dugnadsarbeid etter evne.


Øyvind Olsen

Kragerø SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken