Den tidligere Kragerø- og Odd-spilleren markerte seg helt fra start av med duellstyrke og vilje til å bli med framover, og da halvtimen var passert, sto han for en avgjørende involvering da han serverte Marius Bustgaard Larsen en delikat gjennombruddspasning.

- Det var en bra pasning, det, gliser Gisa etter kampen.

- Den var jo ferdigscoret, fleiper han med lagkompis Bustgaard Larsen, som rister på hodet.

Likevel var det langt mellom høydepunktene på Pors stadion før pause. Det var lite som minnet om et hjemmelag som er en av de aller heteste favorittene til å rykke opp til andredivisjon.

- Mitt førsteinntrykk er at dette er et bra lag, sier debutanten Gisa.

- Men før pause var det kanskje ikke så bra. Det var vel først det siste kvarteret vi kom opp på det nivået vi skal ha, fortsetter han.

Høyrebacken leverte en solid debut, men etter en times spill måtte han takke for seg. Ikke fordi han spilte dårlig, men fordi han var svært nære å pådra seg sitt andre gule kort.

- Det var nok derfor jeg ble byttet ut. Jeg er i god fysisk form, så det hadde ingenting med det å gjøre, forklarer han.

Kunstmål

Kampens store spiller var også en eks-Odder, i form av Marius Bustgaard Larsen. Med sine to scoringer avgjorde han kampen på egenhånd, og det var ingen enkle avslutninger han sto for heller. 1-0-scoringen, etter pasningen fra Gisa, var en utsøkt lobb, men det var hans andre scoring for kvelden som vil bli husket lengst på Vestsida:

Bustgaard Larsen forsøker å ta ned et innlegg inne i boksen, men ballen spretter litt høyere enn han kunne tenkt seg. Istedenfor å bruke et ekstra touch for å få kontroll, som de aller fleste ville ha gjort, så kastet han seg heller bakover og halvveis brassesparket ballen ned i det lengste hjørnet. Et av årets høydepunkter på Pors stadion var servert.

- Jeg har faktisk scoret noen sånne før. Da jeg var liten gutt så sto jeg ofte og kastet ballen i været og øvde på brasser, forteller Bustgaard Larsen.

- Men jeg er i god form for tida. Jeg scorer nesten i hver kamp, så da kan man ikke klage, fortsetter han.

Nå tror stjernespissen på en solid høst for blåtrøyene.

- Vi har endelig fått på plass en forsvarsfirer, og ikke minst et stopperpar. Det lover godt, sier tomålsscoreren.

- Nå er det hundre prosent fokus på Vindbjart borte i neste kamp, før Fram kommer på besøk i det som blir en skikkelig toppkamp. De fleste lagene i avdelingen avgir poeng mot hvem som helst, men nå er det slutt på det for vår del. Vi skal ikke avgi noen flere poeng i år, avslutter Bustgaard Larsen.

FAKTA

Pors - Sarpsborg 08 2 2-0 (1-0)

Pors stadion, 488 tilskuere

Mål: 1-0 Marius Bustgaard Larsen (33), 2-0 Bustgaard Larsen (84).

Gule kort: Gisa, Nordbø og Knutsen, Pors, Norman og Dunlop, S08.

Pors 4-3-3(fra start): Petter Hagen - Emmanuel Gisa, Dejan Corovic, Tobias Garstad, Ådne Nordbø - Jesper Kristiansen, Kjetil Svarteberg, Noah Akogyeram-Fjeldberg - Mats Bruu, Marius Bustgaard Larsen, Stefen Mladenovic.