Gå til sidens hovedinnhold

Ella (14) er tatt ut på skyggelandslaget

Artikkelen er over 2 år gammel

Ella Isaksen Opkvitne fra Kragerø er et steg nærmere en landslagsplass.

Midtbanespilleren fra Kragerø er tatt ut på skyggelandslaget til en talentleir i Porsgrunn fra 29. juni til 3. juli. Isaksen Opkvitne blir 15 år i neste uke, og er nå vurdert til å være blant de 32 beste spillere i Norge. Ved forrige landsdelssamling i Sarpsborg i mars var Isaksen Opkvitne også på skyggelandslaget. Da var 38 spillere tatt ut, og dermed er seks spillere borte siden forrige samling.

Det er J16-landslagstrener Harry Hansen, J15-landslagstrener Elise Richardsen og fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland, som har tatt ut spillerne.

På J15 er det tatt ut et landslag og et skyggelandslag, mens det på J16 kun er tatt ut et skyggelandslag siden J16-landslaget skal delta i nordisk mesterskap i denne perioden i Sverige. På J14-nivå er tatt ut to sidestilte tropper.

- Har overbevist mange

 - Noen er her for første gang, mens andre er på vei til sin tredje samling i Porsgrunn. Felles for alle er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut, og vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter», sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland til fotball.no.

Eneste fra Telemark

Isaksen Opkvitne har vært jevnlig på landsdelssamlinger og talentleirer de to siste årene, og har denne sesongen scoret til sammen 33 mål for Kragerø J15 og J17 i vinterseriekamper, seriekamper og Obos-cupen.

Kragerø-spilleren er den eneste fra Telemark som er tatt ut blant J15-spillerne. Una Langkaas (Skarphedin) og Frida S. Pedersen fra Urædd er med på J16-skyggelandslaget, mens Kaisa Vale (Vinje) er tatt ut i en av J14-troppene.

Kommentarer til denne saken