Her har over 100 fått bot i år - i kveld tok politiet 21 til

Ser deg: Per Morten Flodstad bak lasermåleren. – Den blir kalibrert både før og etter kontrollene, sa han da KV var med kontroll for et par uker siden.

Ser deg: Per Morten Flodstad bak lasermåleren. – Den blir kalibrert både før og etter kontrollene, sa han da KV var med kontroll for et par uker siden.

Artikkelen er over 4 år gammel

Nok engang skrev politiet bøter så blekket sprutet på E18 i Kragerø.

DEL

UP-patruljen i Telemark holdt tirsdag ettermiddag fartskontroll på E18 ved Tangen i Kragerø. Strekningen, som for tiden har nedsatt hastighet på grunn av anleggsarbeid, har blitt siste stoppested for en drøss av sjåfører de siste månedene.

Hastigheten er satt ned fra 80 til 50 kilometer i timen. Noe det tydeligvis er svært mange som har problemer med å respektere.

LES OGSÅ: Politiet skrev bøter på E18 så blekket sprutet 

21 fikk fartsbot

For under tirsdagens kontroll kunne politiet nok engang skrive ut bøter i bøtter og spann. Da regnskapet ble gjort opp viste det seg at hele 21 bilister fikk bot og to sjåfører fikk førerkortet beslaglagt. Sjøførene som mistet førerkortet hadde kommet kjørende i henholdsvis 77 og 89 kilometer i timen.

Det opplyser politiets operasjonsleder ved 20.50-tiden tirsdag kveld.

KV har ved en rekke anledninger skrevet om kontrollene på strekningen, uten at det ser ut til å ha stor effekt.

LES OGSÅ (KV ABO): Her håver de inn på fartsbøter

Det var bekymringsmeldinger fra arbeiderne som jobbet langs strekningen som førte til at politiet begynte med hyppige kontroller på stedet tildigere i år. Det har i høyeste grad gitt resultater. Det eksakte antallet bøter er ikke kjent, men det skal være snakk om godt over 100 forelegg og et tosifret antall sjåfører som har mistet lappen.

LES OGSÅ: To mistet lappen på E18

- Viser liten respekt

På kun en uke i månedskiftet januar-februar skrev politiet ut hele 75 forelegg til bilister som ikke viste respekt for fartsgrensen.

LES OGSÅ (KV ABO): Politisjef er oppgitt over råkjøringen

- Jeg tenker at dette er å vise lite respekt for dem som gjør en seriøs jobb på strekningen. De har krav på at vi som ferdes tar hensyn til deres liv og helse, sa UP-sjef for Telemark, Andreas Rødø.

Dødsulykke

Strekningen var også åsted for en dødsulykke tidligere i år. En 36 år gammel mann mistet livet da bilen han kjørte krasjet med to betongelementer, og deretter havnet på taket.

LES OGSÅ:  Døde etter krasj på E18 i Kragerø

Denne ulykken skal også ha vært årsak til at politiet begynte å holde kontroller på stedet.

Artikkeltags