(Telemarksavisa)

Ailin og Thomas er glad i farger. De er glad i nips og de er glad i det litt utradisjonelle.

– Det verste for meg er å komme inn i et hus som bare er hvitt og grått, sier Thomas og smiler over en kaffekopp utenfor huset deres i Siljan.

Pippi-huset blir det kalt.

– De som kommer inn her sier enten «Oi! Her var det mye farger!» eller «Dere er gærne!» forteller Ailin, og sier at de stadig får høre at de er tøffe som tør å bruke så mye farger som de gjør.

– Vi blir glad av farger. Jeg blir glad hver gang jeg kommer inn på kjøkkenet om morgenen og lager meg en kaffekopp. Det er en fin start på dagen, sier den tidligere radioverten fra Radio Grenland.

Sengegavl i hagen

De har bodd i Gurholtveien 1 siden 2016, og har pusset opp siden.

– Vi har holdt på med et eller annet siden vi flyttet inn. Det er alltid noe å gjøre når du har et stort hus, sier Ailin, som bor i et knallgult hus på nesten 200 kvadrat.

– Vennene til ungene har alltid sagt at det er så morsomt å komme inn her fordi det likner så mye på et dukkehus, bare det er stort, humrer Ailin, og viser vei bak i hagen.

Her står en hvit bue plassert midt ute på gressplenen med roser som klatrer oppover.

– Det er vår gamle sengegavl det der, forteller Thomas og ler godt.

Det er kreative sjeler som snart forlater det gule huset til fordel for et småbruk et eller annet sted. Hvor ferden går videre vites ennå ikke, men småbruk vil de gjerne ha.

– Noe gærent i topplokket

Da de flyttet inn for fem år siden rev de av fem lag med tapet og fikk opp noe nytt.

– Det har vært pensjonat her, det har vært kolonial og det har vært campingplass. Det var ei skikkelig rønne da vi overtok. Etter noen lag med tapet og maling, begynner vi å bli fornøyd. Men det skal jo sies – du må nok være litt gæren i topplokket for å bo sånn som oss, sier Thomas, og viser vei ned i kjelleren.

Her har de tatt vare på de gamle skiltene på dusjrom og toaletter hvor det står «Dusj maks 15 min» og «Dame» og «Herre»

– Vi liker å ta vare på det gamle. Vi er glad i gamle ting, og finne husets sjel. Vi har for eksempel funnet fram flere av de gamle gulvene, forteller Ailin, som begynner å bli god på oppussing etterhvert.

– Det er egentlig jeg som har ideene, og han som ordner opp, sier Ailin, som reagerer på malingslukt.

– Og når vi da setter i gang, er det i ren «Sinna-snekkeren»-stil. Da tar vi rom for rom, og det går unna som bare det, sier Thomas og smiler.

– Mye klikk

Det er Carine Paasche Sivertsen og Robin Stenbro hos Privatmegleren som har oppdraget med å selge huset som ble oppført i 1950.

Carine forteller at det har vært en del interesse på nett.

– Det har vært mye klikk og god statistikk, men det er vanskelig å si noe konkret om interessen før visningen, som er på torsdag. Men vi har sett at det er mange har vært inne og kikket på annonsen, forteller Sivertsen.

Huset er lagt ut med en prisantydning på 3 750 000 kr.