Gå til sidens hovedinnhold

Dritlei av vanningsrestriksjoner

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som fastboende må jeg med flere si meg mektig lei av strenge vanningsrestriksjoner sommer etter sommer.

Vanningsrestriksjonene starter ofte når turistene kommer, ikke helt tilfeldig. Kragerø kommune får tusenvis av turister i sommermånedene og da går selvfølgelig vannforbruket vannvittig opp. I tillegg er det lite nedbør og varmt (det får ingen gjort noe med). Når man putrer rundt i skjærgården blant de utallige millionhyttene med grønne ferdigplener, basseng og flotte blomsterkasser undrer jeg meg over hvorfor ikke det er strengere restriksjoner her. Kommunen bør vel sette inn støtet hos de som faktisk kun er her noen uker i året, men ønsker å ha den "perfekte fasade".

Jeg irriterer meg over at vi som bor her fast blir nektet å vanne våre nyplantinger av diverse slag og skal la våre plener tørke ut fordi hytteturister skal nyte sin uteplass en kort stund ila året. Det bør innføres strengere kontroller blant hyttefolk og de bør kanskje også ha strengere restriksjoner enn vi som faktisk bor her året rundt. Kanskje de til og med bør betale en del mer i vannavgift enn oss fastboende for det tror jeg de kan avse med hytte, biler og båter til mange millioner. Kanskje Kragerø kommune da hadde hatt råd til å utbedre div. lekkasjer på ledningsnettet slik at vanntapet blir betydelig redusert, samt se på nye løsninger på bedre vanntilførsel.

Så skal Tollefsen bygge nytt hotell i byen, altså enda flere turister som forbruker vann som vi tydeligvis sommer etter sommer ikke har nok av her i kommunen. I tillegg bygges hyttefelt her og der, disse må jo også ha tilgang på rent vann.

Det neste blir vel at vi ikke bør dra ned i do etter toalettbesøk eller at det blir montert tidsur i dusjen.

Hvordan i all verden har kommunen tenkt å løse dette fremover når det tilsynelatende er så kritisk allerede?

Hvorfor blir ikke dette gjort noe med når det viser seg å være et problem hver sommer?

Har Kragerø Kommune en plan om å forbedre vanntilgangen?

Kommentarer til denne saken